Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος παραμένει το αίτημα των ασφαλιστικών εταιρειών και ανθρώπων της αγοράς που έχουν γνώση επ’ αυτών για τη παροχή κινήτρων που θα αυξήσουν το αποτύπωμα του κλάδου στο σύνολο της ελληνικής οικονομία, θα ενισχύσουν την ασφαλιστική συνείδηση και τα οφέλη εν τέλει για κάθε ασφαλισμένο – κάτοχο ενός προγράμματος

Σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της KPMG για τον κλάδο ιδιωτικής ασφάλισης, κατά την τρέχουσα χρήση οι φορολογικές αρχές δεν ήταν ιδιαίτερα ενεργές στον Ασφαλιστικό χώρο. Ωστόσο, παρακάτω καταγράφονται κάποιες αλλαγές, κυρίως στη φορολογία εισοδήματος, καθώς και λοιπές φορολογίες που έχουν ενδιαφέρον τους ασφαλιστές.

  • Το ποσοστό της προκαταβολής που βεβαιώνεται στη δήλωση φόρου εισοδήματος των νομικών προσώπων καθορίζεται σε 80% για τα φορολογικά έτη από το 2021 και μετά.
  • Ο συντελεστής φορολογίας εισοδήματος των κερδών που αποκτούν από επιχειρηματική δραστηριότητα τα νομικά πρόσωπα (με εξαίρεση τα πιστωτικά ιδρύματα) για τα φορολογικά έτη από το 2021 και εφεξής μειώθηκε σε 22%. Τα πιστωτικά ιδρύματα εξακολουθούν να φορολογούνται με συντελεστή 29%.

Περισσότερα στο insuranceworld.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here