Μαζικές διασταυρώσεις και ελέγχους με στόχο να διαπιστωθούν τα πραγματικά τετραγωνικά των ακινήτων που φορολογούνται στην Ελλάδα, ώστε να συγκριθούν με τα όσα δηλώνουν οι ιδιοκτήτες τους στις δηλώσεις Ε9 που οποίες υποβάλλουν στην εφορία, έχει προγραμματίσει το Υπουργείο Οικονομικών.

Το προσχέδιο του προϋπολογισμού προβλέπει επιπλέον έσοδα 60 εκατ. Ευρώ από αυτές ακριβώς τις διασταυρώσεις που τελικό στόχο έχουν να δημιουργηθεί επιτέλους στην Ελλάδα ένα αντικειμενικό σύστημα προσδιορισμού των φορολογητέων αξιών των ακινήτων.

Μετά τη ριζική αναμόρφωση του τρόπου υπολογισμού των αντικειμενικών αξιών, το Υπουργείο Οικονομικών θέλει να αλλάξει όλες τις διατάξεις που καθορίζουν το ύψος των φορολογικών επιβαρύνσεων στην απόκτηση και την κατοχή ακινήτων. Οι αλλαγές  αφορούν τόσο τους συντελεστές φορολόγησης όσο και τα αφορολόγητα όρια και τις κλίμακες υπολογισμού των φόρων.

Στο Υπουργείο Οικονομικών έχουν αποφασίσει να αλλάξουν ριζικά το  νομοθετικό και κανονιστικό πλαισίου για τον προσδιορισμό των αντικειμενικών τιμών των ακινήτων που τελικά χρησιμοποιούνται ως βάση για την εκτίμηση της φορολογητέας αξίας.

Οι φορολογητέες αξίες των ακινήτων θα πρέπει να αποτυπώνουν -με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη προσέγγιση- τις πραγματικές τιμές της κτηματαγοράς, με βάση την εμπορικότητα, παλαιότητα, χρησιμότητα κάθε ακινήτου…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here