Γράφει η «ξενοδόχος»

Ένα από τα πιο συναρπαστικά πρωταθλήματα μηχανοκίνητου αθλητισμού στον κόσμο, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Air Race, σχεδιάζει να φέρει στην πόλη μέσα στο 2022 ο δήμος Θεσσαλονίκης.

  • «Αποτελούν υπόσχεσή μας τα μεγάλα events στην πόλη», ανέφερε χθές στο δημοτικό συμβούλιο ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας
  • «και οι  αγώνες Air Race αποτελούν κατ’ αναλογία “μια formula 1 στον αέρα”.

Συνιστούν ένα παγκόσμιο αθλητικό γεγονός με 51 τηλεοπτικές μεταδόσεις, με συμμετοχή από 187 χώρες, με περίπου 511 εκατομμύρια τηλεθεάσεις και με τουλάχιστον 2,5 δις διαδικτυακές διαδράσεις και πολλά παράλληλα δρώμενα.

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας
  • Ο μηχανοκίνητος αθλητισμός αποτελεί έναν ισχυρό μοχλό ανάπτυξης τόσο του αθλητικού τουρισμού όσο και των πόλεων που φιλοξενούν αυτές τις διοργανώσεις. Αγώνες Αir Race έχουν φιλοξενηθεί σε πόλεις όπως το Σαν Ντιέγκο, το Λος Άντζελες, τη Νέα Υόρκη, την Αγία Πετρούπολη, το Βερολίνο, κ.ά.

Η διοργάνωση, μάλιστα, έχει κι ένα σημαντικό οικολογικό πρόσημο, καθώς το World Championship Air Race (WCAR) χρησιμοποιεί βιοκαύσιμα τρίτης γενιάς με μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα.

Η συμπρωτεύουσα, όπως και η Αθήνα αυτή την στιγμή έχει υποστεί τεράστιο πλήγμα λόγω της πανδημίας με τις πληρότητες μάλιστα στα ξενοδοχεία της πόλης να διαμορφώνονται σε χαμηλά διψήφια ποσοστά ακόμη και κάτω του 20%, στο 15%.

Τονωτικές ενέσεις θα επιχειρήσει και ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού με την προβολή της πόλης στο εξωτερικό για σύντομες αποδράσεις city breaks.

To τεχνικό πρόγραμμα

 

Την ίδια στιγμή, το τεχνικό πρόγραμμα του δήμου για το 2022 περιλαμβάνει έργα με προϋπολογισμό – ρεκόρ, που αγγίζει τα 36,5 εκατ. ευρώ. Το τεχνικό πρόγραμμα για την καινούρια χρονιά είναι υψηλότερο κατά περίπου 11 εκατ. ευρώ σε σχέση με αυτό του 2020, ενώ παλαιότερα οι προϋπολογισμοί για τεχνικά έργα κυμαίνονταν μεταξύ 20 και 22 εκατ. ευρώ, στο ύψος δηλαδή στο οποίο διαμορφώνεται σήμερα ο προϋπολογισμός μόνο για το σκέλος των έργων που αφορούν τον τομέα της βιώσιμης κινητικότητας. Όπως αναφέρεται, δίνεται έμφαση στην ωρίμανση και στην κατασκευή μεγάλων έργων, όπως η πλατεία Αριστοτέλους, η πλατεία Διοικητηρίου, η επέκταση της παλιάς παραλίας με ντεκ, το κτιριακό συγκρότημα των πρώην Στάβλων Παπάφη, κ.ά.