Προσκλητήριο προς τους επενδυτές για τον Φορέα, ο οποίος θα αγοράζει και εν συνεχεία, θα επαναμισθώνει τα ακίνητα των ευάλωτων οφειλετών, στο πλαίσιο του Πτωχευτικού Νόμου, ετοιμάζεται να «σαλπίσει» η κυβέρνηση. 

  • Σύμφωνα με πληροφορίες του nplconfidential, το αμέσως επόμενο διάστημα θα δημοσιευθεί η προκήρυξη για τα κριτήρια που πρέπει να πληρούν όσοι ενδιαφέρονται να αποκτήσουν την άδεια της επίμαχης οντότητας, με την αγορά να έχει ήδη λάβει θέσεις… μάχης.

Κι αυτό γιατί μετά την «Αριάδνη» που θεωρείται game changer, δεδομένου του ύψους του χαρτοφυλακίου, ο Φορέας είναι η αμέσως επόμενη σε σπουδαιότητα συναλλαγή, μιας και θα κληθεί να διαχειριστεί έναν όγκο ακινήτων που για τα πρώτα τρία χρόνια υπολογίζονται σε 20.000.

  • Στο πλαίσιο αυτό, «παρών» στη διαδικασία αναμένεται να δώσουν οι mega servicers, οι οποίοι, όμως, λόγω των κεφαλαίων που θα απαιτηθούν θεωρείται βέβαιο πως θα συμπράξουν είτε με τράπεζες, οι οποίες θα ήθελαν να τον χρηματοδοτήσουν είτε επενδυτικές τράπεζες και funds.

Υπενθυμίζεται πως με βάση το σχέδιο που είχε τεθεί σε διαβούλευση, το αρχικό μετοχικό κεφάλαιο του Φορέα θα ανέρχεται κατ’ ελάχιστον σε 9 εκατ. ευρώ, με το σύνολο των κεφαλαίων που θα δεσμευτεί να δαπανήσει σε αγορές πρώτων κατοικιών ευάλωτων οφειλετών να υπολογίζεται σε έως και δύο δισ. ευρώ. 

Aναλυτικό ρεπορτάζ και η συνέχεια στο nplconfidential.com

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here