• Σε κάθε Ford EcoSport χρησιμοποιούνται μοκέτες που κατασκευάζονται από εκατοντάδες ανακυκλωμένα πλαστικά μπουκάλια 
  • Μέσα σε έξι χρόνια, τα μπουκάλια αυτά, στοιχισμένα το ένα πίσω από το άλλο, ξεπερνούν σε μήκος το διπλάσιο της περιφέρειας της Γης
  • Κάθε χρόνο, η χρήση ανακυκλωμένων πλαστικών από την Ford σε όλο τον κόσμο αποτρέπει την απόρριψη σε χωματερές 1,2 δις μπουκαλιών

Η Ford ανακάλυψε έναν έξυπνο τρόπο επαναχρησιμοποίησης εκατομμυρίων πλαστικών μπουκαλιών. Οι μοκέτες κάθε EcoSport που φεύγει από τη γραμμή παραγωγής του εργοστάσιου της Ford κατασκευάζονται από 470 ανακυκλωμένα πλαστικά μπουκάλια νερού μιας χρήσης.

Από το 2012 που η Ford λανσάρισε για πρώτη φορά το EcoSport σε όλο τον κόσμο, έχει χαρίσει ένα νέο κύκλο ζωής σε περισσότερα από 650 εκατομμύρια μπουκάλια των 500-ml, που ζυγίζουν κατά προσέγγιση 8.262 μετρικούς τόνους* και τα οποία, στοιχισμένα το ένα πίσω από το άλλο, αντιστοιχούν χιλιομετρικά στο διπλάσια της περίμετρου της Γης. ** 

Από τότε που χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά ανακυκλωμένο πλαστικό στο Mondeo πριν από 20 και πλέον χρόνια, η Ford ανακυκλώνει παγκοσμίως 1,2 δις μπουκάλια το χρόνο.

Δείτε εδώ το σχετικό βίντεο: https://youtu.be/-2ykmGsYUeU

«Οι καταναλωτές έχουν πλέον επίγνωση των βλαβερών επιπτώσεων που μπορεί να προκαλέσει απλά και μόνο η απόρριψη των πλαστικών – αλλά εμείς έχουμε ξεκινήσει εδώ και αρκετό καιρό την προσπάθεια να αυξήσουμε την αναλογία χρήσης ανακυκλωμένων και ανανεώσιμων υλών σε κάθε νέο αυτοκίνητο που κατασκευάζουμε» δήλωσε ο Tony Weatherhead, materials engineer, Ford Motor Company. 

Ford Motor Company is helping to play a major role in promoting environmentally friendly auto parts, and one way they’re doing that is by using recycled plastic bottles for underbody shields on all cars and SUVs, and wheel liners on F-series trucks.

Η μετατροπή του πλαστικού σε μοκέτα αυτοκινήτου περιλαμβάνει πρώτα το θρυμματισμό σε μικροσκοπικά κομμάτια τόσο των μπουκαλιών, όσο και των καπακιών τους. Στη συνέχεια, το κομμάτια αυτά θερμαίνονται στους 260°C και λιώνουν πριν διαμορφωθούν σε ίνες με πλάτος εφάμιλλο μιας ανθρώπινης τρίχας.  Οι ίνες αυτές περνούν από μία διαδικασία περιδίνησης από την οποία προκύπτει το νήμα που χρησιμοποιείται ως συστατικό των μοκετών. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here