Πρώτο όνομα στη λίστα του «Forbes» με τους πιο εύπορους ανθρώπους στις ΗΠΑ είναι ο διευθύνων σύμβουλος και ιδρυτής της Amazon Τζεφ Μπέζος.
Όπως αναφέρει το περιοδικό, η συνολική περιουσία του Μπέζος ανέρχεται στα 160 δισ. δολάρια. Ακολουθεί στη δεύτερη θέση ο Μπιλ Γκέιτς (Microsoft), η προσωπική περιουσία του οποίου αγγίζει τα 97 δισ. δολάρια, ωστόσο χάνει την πρωτιά στην εν λόγω λίστα έπειτα από 24 χρόνια.
Μπιλ Γκέιτς και Τζεφ Μπέζος
Μπιλ Γκέιτς και Τζεφ Μπέζος
Στην τρίτη θέση με περιουσία ύψους 88,3 δισ. δολαρίων είναι ο επιχειρηματίας Γουόρεν Μπάφετ και τέταρτος είναι ο συνιδρυτής του Facebook Μαρκ Ζάκερμπεργκ με 61 δισ. δολάρια. Την πεντάδα συμπληρώνει ο Λάρι Έλισον (Oracle), με περιουσία ύψους 58,4 δισ. δολαρίων.
Στον κατάλογο του «Forbes» συγκαταλέγεται και ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος καταλαμβάνει την 259η θέση. Η περιουσία του παραμένει σταθερή στα 3,1 δισ. δολάρια εφέτος και πέρυσι.
Από τα στοιχεία που δημοσίευσε το οικονομικό περιοδικό, δύο είναι εκείνα που είναι άξια αναφοράς και αφορούν στους 400 πιο πλούσιους ανθρώπους στις ΗΠΑ.
Πιο συγκεκριμένα:

-Η συνολική περιουσία των 400 ανέρχεται στα 2,9 τρισ. δολάρια (σ.σ.: το 2017 ήταν 2,7 τρισ. δολάρια).

-Το ελάχιστο ποσό για την είσοδο στη λίστα ήταν το ιστορικό υψηλό των 2,1 δισ. δολαρίων (σ.σ.: από 2 δισ. δολάρια το 2017). Ωστόσο, 204 Αμερικανοί με περιουσίες που αριθμούν τουλάχιστον 10 ψηφία δεν κατάφεραν να μπουν στον κατάλογο, καθώς ο μέσος όρος όσων εντάχθηκαν διαμορφώθηκε στα 7,2 δισ. δολάρια (σ.σ.: 6,7 δισ. δολάρια το 2017).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here