Ο βασικός μέτοχος της ρωσικής εταιρείας Nornikel Βλαντίμιρ Ποτάνιν βρίσκεται πρώτος στον κατάλογο των πιο πλούσιων Ρώσων στον κόσμο, σύμφωνα με τα στοιχεία του Forbes Real Time.

Σύμφωνα με το Forbes, ο Ποτάνιν σε μία ημέρα και συγκεκριμένα την Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου έγινε πλουσιότερος κατά 418 εκατομμύρια δολάρια, φθάνοντας τα περιουσιακά του στοιχεία στα 25,1 δισεκατομμύρια δολάρια.

«Αυτό συνέβη χάρη στην διαρκή άνοδο της μετοχής της Nornikel, (αυτή τη στιγμή ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος κατέχει το 34,6% του πακέτου των μετοχών. Από τις αρχές του 2019 η αξία των μετοχών του γίγαντα αυτού της χαλυβουργίας αυξήθηκε κατά 60%. Αν πριν από ένα χρόνο στο Χρηματιστήριο της Μόσχας η μετοχή είχε φθάσει στις 13500 ρούβλια σήμερα βρίσκεται στα 21426 ρούβλια», αναφέρει το Forbes.

Στη δεύτερη θέση μεταξύ των Ρώσων δισεκατομμυριούχων βρίσκεται ο διευθύνων σύμβουλος της πετρελαϊκής εταιρείας Lukoil Βαγκίτ Αλεκπέροφ με περιουσιακά στοιχεία 25 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Στην τρίτη θέση βρίσκεται ο πρόεδρος της Novatek Λεονίντ Μίχελσον με 24,9 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η Nornikel είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός στον κόσμο νικελίου και παλλαδίου, ενώ έχει ηγετική θέση στην παραγωγή πλατίνας, κοβαλτίου, χάλυβα και ροδίου παγκοσμίως.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here