Σε μια νέα εταιρεία, ένα Όχημα Ειδικού Σκοπού (SPV) θα μεταβιβασθούν τα ακίνητα της Folli Follie. Mε τη μέθοδο αυτή, η Folli Follie μπορεί να εξασφαλίσει ενδιάμεση χρηματοδότηση κατ’ αρχήν 51,25 εκατ. ευρώ από τους ομολογιούχους πιστωτές της. Οι ομολογιούχοι μετατρέπονται σε επενδυτές, αποκτώντας τον έλεγχο του 77% του μετοχικού κεφαλαίου.

Το σχέδιο αναδιάρθρωσης πρέπει να εγκριθεί από τις γενικές συνελεύσεις των μετόχων, να επικυρωθεί από το Πτωχευτικό Δικαστήριο και στο τέλος να αρθεί η δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας.

Στόχος είναι η συνέχιση της επιχειρηματικής δραστηριότητας από τη νέα εταιρεία. Οι ομολογιούχοι αναλαμβάνουν την παροχή χρηματοδότησης, τα κεφάλαια θα εισρεύσουν στην εταιρεία όταν και εάν ολοκληρωθεί η συναλλαγή. Αυτή η συναλλαγή θα εξασφαλίσει τη συνέχιση της δραστηριότητας υπό τη Νέα Μητρική Εταιρεία.

Η νέα Μητρική Εταιρεί ορίζεται ως υπό σύσταση εταιρεία στο νέο σχήμα και δύο ακόμη εταιρείες, Νέα Επιχείρηση, 100% θυγατρικής της Μητρικής Εταιρείας και η Νέα Εταιρεία Ακινήτων, όπου μεταβιβάζονται τα ακίνητα της υπό εξυγίανση δραστηριότητας της Folli Follie , μεταξύ των οποίων σε Ρουμανία, Άγιο Στέφανο, Σαντορίνη, Ψυχικό, το ΜΙΝΙΟΝ κ.ά.

Τελικός στόχος είναι να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας .

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here