Σήμερα Δευτέρα,η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς καταθέτει τον ογκώδη φάκελο (περισσότερες από 1.000 σελίδες) της μηνυτήριας αναφοράς για την Folli Follie, στον Επίκουρο Οικονομικό Εισαγγελέα Γιάννη Δραγάτση.

Για περίπου τρεις εβδομάδες, ακόμη και παραμονή 15Αύγουστου η επιφορτισμένη με την σχετική υπόθεση ομάδα στην οδό Κολοκοτρώνη, ξενύχτησε για να “δέσει” την τελευταία από τις 16 αποφάσεις, ξεσκόνισε, εξέτασε, τεκμηρίωσε δεκάδες στοιχεία και αναφορές έτσι ώστε το υλικό που θα πάρει στα χέρια του ο οικονομικός εισαγγελέας να μπορεί να παράξει ουσιαστικό αποτέλεσμα και να μην μπορεί να αμφισβητηθεί.

Οι 16 υποθέσεις αφορούν πρόσωπα- ξεχωριστά τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου– αλλά και την ίδια την εταιρεία.

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς– η μόνη από τους συναρμόδιους φορείς, που έχει προχωρήσει την υπόθεση- κατέθεσε αρχικά μηνυτήρια αναφορά για μη παροχή στοιχείων από την Folli Follie , αιτήθηκε τον ορισμό ανεξάρτητου ορκωτού λογιστή (από το Πρωτοδικείο) παρά την αρχική επιλογή της Ernst & Young και αυτό για να μην περιορισθεί ο έλεγχος σε στοχευμένες δράσεις.

Ωστόσο από την πλευρά μας παραμένει το ερώτημα, προς κάθε αρμόδιο:

  • Γιατί περιορίζεται ο οικονομικός έλεγχος στην χρήση του 2017 και δεν περιλαμβάνει παλαιότερες, ας πούμε μέχρι το 2013 που φαίνεται ότι είναι η χρονιά-κλειδί για την αρχή δημιουργίας της μαύρης…τρύπας;

Το 2013 ήταν η οικονομική χρήση κατά την οποία η Folli Follie πούλησε τη συμμετοχή της στα ΚΑΕ.

Εκεί –κατά τη γνώμη του www.banks.com.gr- θα πρέπει να εστιάσουν οι αρχές εάν θέλουν να φτάσουν στην ρίζα του προβλήματος.

Το www.banks.com.gr τους προ(σ)καλεί:

  • Ψάξτε την χρήση του 2013, αναζητήστε τον μίτο στην πώληση των ΚΑΕ και τον ρόλο πωλήσεων- αποθεμάτων- ταμείου- μετρητών.

Να βοηθήσουμε λίγο, αν μας επιτρέπετε…

Το 2013 ήταν η χρονιά που η διοίκηση πούλησε τη συμμετοχή της στα ΚΑΕ. Τα Καταστήματα Αφορολογήτων Ειδών.

  • Οι συνολικές υποχρεώσεις του Folli Follie Group μειώθηκαν στα 388 εκατ. €, από 990 εκατ. € το 2012.
  • Ο τραπεζικός δανεισμός στα 222 εκατ. € από 741 εκατ. € .
  • Τα ρευστά διαθέσιμα αυξήθηκαν  κατά 125 εκατ. € στα 251 εκατ. ευρώ.
  • Κατά την ίδια οικονομική χρήση, 2013, τα αποθέματα διαμορφώθηκαν σε 254 εκατ. € από 355 εκατ. €

Ξαφνικά όμως -προσοχή παρακαλώ- στα αναλυτικά στοιχεία χρήσης εμφανίζεται μία αρνητική θέση/ζημιά στα αποθέματα ύψους 250,753 εκατ. Ευρώ.

Πρακτικά αυτό σημαίνει, πως ο όμιλος (η μητρική) δεν εισέπραττε τα κέρδη του, μόχλευε τα ίδια κεφάλαια και ξανά το ίδιο.

Στο μεταξύ, ο όμιλος εξέδιδε ομολογιακά δάνεια με πραγματικό χρήμα που κάλυπτε τα λογιστικά ανοίγματα και οι ιδιοκτήτες του Ομίλου πουλούσαν μετοχές εισπράττοντας πραγματικό χρήμα για τις τρέχουσες ανάγκες τους…

Και τα λέμε…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here