Τι θα γίνει με το 36% της Folli Follie στα Αττικά Πολυκαταστήματα;
Συγκεχυμένες οι πληροφορίες για το τι μέλλει γενέσθαι με τη συμμετοχή “φιλέτο” καθώς νομικοί κύκλοι εκτιμούν πως θα βγει προς πώληση το 26% – αν αρθεί η προστασία- που είναι πιθανό ενώ επιχειρηματίας ο οποίος είναι “μέσα στις εξελίξεις” θεωρεί πως προτεραιότητα θα δοθεί στο “ελεύθερο” 10% και μετά το υπόλοιπο.
Τα Αττικά Πολυκαταστήματα πηγαίνουν πολύ καλά, με τζίρο 178,8 εκατ. Ευρώ, EBITDA 16 εκατ. Ευρώ και δανεισμό μόλις 3,6 εκατ. €.
Παρών έχουν ήδη δώσει οι νυν βασικοί μέτοχοι Λαμπρόπουλος, Τσουβελεκάκης και Σγουμπόπουλος που έχουν το δικαίωμα πρώτης προτίμησης ωστόσο όταν έρθει η ώρα θα εμφανισθούν και άλλοι μνηστήρες. Αυτό είναι βέβαιο. Στους ενδιαφερόμενους θα το ξαναπώ δεν περιλαμβάνονται ο όμιλος Φάις και το Olympia Group, ενώ ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο για άλλα ονόματα του λιανεμπορίου.
Παράλληλα έχει αρχίσει η “μάχη” για την διεκδίκηση των brands της Folli Follie, όπως εκείνα της COTY (Calvin Klein, Cloe, Marc Jacobs, Joop, Converse, Miu Miu, Balenciaga, Roberto Cavalli κ.α,κ.α.)
Η πλευρά των Κυριάκου και Γρηγόρη Σαράντη δεν έχει κρύψει το ενδιαφέρον της για κάποια από τα ονόματα που είναι στο χαρτοφυλάκιο της Folli Follie, ενώ κινητικότητα- μου λένε ότι παρατηρείται- στο παρασκήνιο- και για τα ακίνητα της εταιρείας, με το ΜΙΝΙΟΝ να το φλερτάρουν 1-2 ΑΕΕΑΠ αλλά και για το Factory Outlet.
Αναμφίβολα η υπόθεση θα έχει πολλά επεισόδια και στο επιχειρηματικό κομμάτι, εκτός από αυτό της αγοράς, του χρηματιστηρίου, των ομολόγων.
Την ίδια ώρα με συναίνεση του Δημήτρη Κουτσολιούτσου, η ελβετική εταιρεία PETRUS AG προσημείωσε μεγάλης αξίας ακίνητα της οικογένειας στις Σπέτσες παρεμποδίζοντας έτσι τους υπόλοιπους πιστωτές να εγείρουν αξιώσεις σε αυτά.
Την υπόθεση, της βολικής προσημείωσης ακινήτων αποκάλυψε η εφημερίδα Καθημερινή.