Η εταιρεία επενδύσεων, Treville, εκ Δανίας είναι κάτι λιγότερο από έναν μήνα ο νέος ιδιοκτήτης της επιτυχημένης αλυσίδας Flying Tiger Copenhagen, όπως αποκαλύπτει πρώτο το Banks.com.gr.

Εξαγόρασε την αναπτυσσόμενη αλυσίδα fun shopping από τον Lennart Lajboschitz και τον σουηδικό επενδυτικό οργανισμό, EQT.

Ο ιδρυτής Lennart Lajboschitz που ξεκίνησε την ιδέα το 1995 στη Δανία

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Flying Tiger Copenhagen, Martin Jermiin, ευχαριστεί τους προηγούμενους ιδιοκτήτες για μια θετική συνεργασία και καλωσορίζει θερμά τους νέους ιδιοκτήτες.

Παραμένει ο CEO Martin Jermiin

«Εκ μέρους όλων των Flying Tiger Copenhagen, θα ήθελα να εκφράσω ένα μεγάλο ευχαριστώ στη Lennart και την EQT, οι οποίοι ως υπεύθυνοι ιδιοκτήτες μας έχουν συνοδεύσει στο δύσκολο ταξίδι που έχουμε περάσει. Ανυπομονώ να συνεργαστώ με τους νέους ιδιοκτήτες, οι οποίοι έχουν μεγάλη πίστη σε ολόκληρο τον οργανισμό, την επωνυμία μας και τη στρατηγική ενοποίησης», λέει ο Martin Jermiin.

Κατά τη διάρκεια της προηγούμενης ιδιοκτησίας, το Flying Tiger Copenhagen κατέστη ως μια από τις πιο δημοφιλείς αλυσίδες λιανικής στον κόσμο με περίπου 900 καταστήματα σε 27 χώρες.

Το 2019, η Flying Tiger Copenhagen υλοποίησε με επιτυχία το στρατηγικό πλάνο και το EBITDA ενισχύθηκε σημαντικά. Το 2020 ξεκίνησε ως μία καλή χρονιά, αλλά η πανδημία χτύπησε και κατέρριψε το μεγαλύτερο μέρος του λιανικού εμπορίου. Για το Flying Tiger Copenhagen, αυτό σήμαινε ότι έως και το 90% του χαρτοφυλακίου καταστημάτων εντός και εκτός λειτουργίας έχει κλείσει από τον Μάρτιο του 2020.

Ο Martin Jermiin είναι αισιόδοξος για το Flying Tiger Copenhagen και είναι ενθουσιασμένος για το μέλλον με τη νέα ιδιοκτησία:

«Θα επικεντρωθούμε και θα οικοδομήσουμε το ισχυρό brand-based brand μας με φανταστικά προϊόντα και εμπνευσμένη εμπειρία στο κατάστημα με επιπλέον έμφαση στη βιωσιμότητα και θα συνεχίσουμε να απλοποιούμε τη λειτουργία σε όλη την επιχείρηση. Επιπλέον, θα επεκτείνουμε τη διαδικτυακή μας επιχείρηση, όπου είμαστε ήδη πολύ επιτυχημένοι στη Δανία και τη Σουηδία», λέει ο Martin Jermiin.

Ο Nikolaj Vejlsgaard από το Treville είπε: «Επενδύουμε μαζί με την ομάδα διαχείρισης στο Flying Tiger Copenhagen επειδή είναι μια ισχυρή μάρκα και ιδέα, η οποία εκτιμάται από πελάτες σε όλο τον κόσμο. Μετά από μερικά δύσκολα χρόνια στην επιχείρηση, η τρέχουσα ομάδα διαχείρισης πραγματοποίησε μια ανατροπή το 2019 και η Flying Tiger Copenhagen βρισκόταν σε μια ισχυρή πορεία όταν χτύπησε η πανδημία Covid-19. Είμαστε βέβαιοι ότι η διοίκηση και ολόκληρος ο οργανισμός πίσω από το Flying Tiger Copenhagen θα συνεχίσουν αυτό το ταξίδι καθώς ο κόσμος ξανανοίγει ».

 

Η αλυσίδα στην Ελλάδα

Η δανέζικη αλυσίδα Flying Tiger δραστηριοποιείται επιτυχώς και στην Ελλάδα, ωστόσο τον τελευταίο καιρό τα καταστήματά της, ένεκα πανδημίας, παραμένουν κλειστά.

Η αλυσίδα με μικροείδη για το σπίτι, διακοσμητικά, έγινε γνωστή στην Ελλάδα το 2013, όταν δημιούργησε το πρώτο κατάστημά της στην οδό Ερμού.

Πλέον αριθμεί 13 καταστήματα.

Ο κ. Παναγιώτης Αμανατιάδης είναι ο συνιδιοκτήτης της ελληνικής θυγατρικής.

Ο επιχειρηματίας ελέγχει το 50% της εταιρείας στην Ελλάδα, έχει το μάνατζμεντ, ενώ το υπόλοιπο 50% ανήκει στη δανέζικη Zebra.

Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται η έδρα και το μάνατζμεντ της εταιρείας από τα τέλη του 2010.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here