Προσφορά για την απόκτηση 19 πλοίων containers φέρεται να κατέθεσε ο εφοπλιστής Νικόλας Πατέρας. Η προσφορά έγινε σύμφωνα με πληροφορίες στον στόλο των πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων MPC Container Ships (MPCC), μιας γερμανικής εταιρείας που βρίσκεται υπό οικονομική αναδιάρθρωση.

Η γερμανική εταιρεία έχασε μεγάλο ποσοστό των κερδών της εν μέσω κορωνοϊού λόγω της πτώσης των ποσοστών ναύλωσης.

Όπως μεταδίδει το TradeWinds, η πρόταση του κ. Πατέρα ισχύει για το τμήμα του στόλου της MPCC που χρηματοδοτήθηκε με 200 εκατομμύρια δολάρια ομολόγων υψηλής απόδοσης που λήγουν τον Σεπτέμβριο του 2022. Η εταιρεία του Νικόλαου Πατέρα, Contships, εκτιμάται ότι προσέγγισε για πρώτη φορά την MPCC για ένα πιθανό deal τον Μάρτιο. Η τρέχουσα τιμή προσφοράς υπολογίζεται σε λίγο πάνω από τα 60 εκατ. δολάρια, με βάση τις πρόσφατες τιμές συμφωνίας μεταπώλησης των αδελφών πλοίων που αποτιμάται στα 174 εκατομμύρια δολάρια του συνόλου στόλου από την VesselsValue, όπως αναφέρεται στα έγγραφα αναδιάρθρωσης της MPCC.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πρόταση της εταιρείας του κ. Πατέρα υπερβαίνει τις περιορισμένες πωλήσεις πλοίων που προβλέπει επί του παρόντος η MPCC στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης. Η εισηγμένη στο Όσλο εταιρεία έχει δηλώσει ότι σχεδιάζει να συγκεντρώσει μόλις 7 εκατομμύρια δολάρια μέσω των μέτρων που πάρθηκαν, όπως η διάθεση περιουσιακών στοιχείων.

Στέλεχος της Contships αρνήθηκε να σχολιάσει άμεσα το εάν έγινε προσφορά, αλλά είπε ότι τα εν λόγω σκάφη της MPCC είναι πράγματι κατάλληλα για την εταιρεία. «Πιστεύουμε ότι μπορεί να υπάρξουν πολλές συνέργειες», ανέφερε.  Από την πλευρά του ανώτερος αξιωματούχος της MPCC υποβάθμισε κάθε συζήτηση για προσφορά.

Η Fearnley Securities, χρηματοοικονομικός σύμβουλος, είπε ότι βλέπει την κίνηση ως «εξαιρετικά απίθανη», ως μια συμφωνία σε «price talk» επίπεδα δεν θα απελευθερώσει οποιαδήποτε κεφάλαια. «Στην πραγματικότητα δεν θα κάλυπτε το χρέος που συνδέεται με τα πλοία», λένε αναλυτές. Η επενδυτική τράπεζα εκτιμά ότι το σχέδιο αναδιάρθρωσης της MPCCs για την προσθήκη ιδίων κεφαλαίων και την τροποποίηση ομολόγων είναι ένας πολύ καλύτερος τρόπος για τη διατήρηση της τιμής.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here