Το 2020 προβλέπει η Fitch Ratings ως την χρονιά που θα γίνει η πρώτη αύξηση των επιτοκίων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, αναθεωρώντας την εκτίμηση που είχει γίνει για το 2019 εξαιτίας της βραδύτερης από το προσδοκώμενο ενίσχυση του πληθωρισμού στην Ευρωζώνη.

«Αν και οι πιο αδύναμες προοπτικές για την ανάπτυξη και τον πληθωρισμό είναι απίθανο να αποτρέψουν την ΕΚΤ από τον τερματισμό του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης τον Δεκέμβριο, ο τερματισμός του σε μια περίοδο που η αβεβαιότητα ενισχύεται μπορεί να καταστήσει αναγκαία η νομισματική πολιτική να παραμείνει διευκολυντική για περισσότερο, προκειμένου να οδηγήσει τον πληθωρισμό προς τους στόχους», αναφέρει ο οίκος σε ανάλυση που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα.

«Ως αποτέλεσμα, περιμένουμε πλέον η ΕΚΤ να αυξήσει τα επιτόκια το 2020 και όχι στο τέλος του 2019 όπως υποδεικνύει η τράπεζα στις κατευθυντήριες γραμμές που έχει δώσει. Περιμένουμε η ΕΚΤ να αλλάξει τους επόμενους μήνες τις κατευθυντήριες γραμμές για τις κινήσεις των επιτοκίων», προσθέτει η Fitch.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here