Την έναρξη λειτουργίας της στα νέα της γραφεία στην Αθήνα ανακοίνωσε η Ask WiRE.

Πρόκειται για τη βραβευμένη fintech η οποία δραστηριοποιείται στην καταγραφή του δυναμικού προφίλ των ακινήτων σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Η επέκτασή της στα γραφεία της Αθήνας έχει ως στόχο να βελτιώσει τους όρους διαφάνειας στην αγορά ακινήτων στην Ελλάδα και να παρέχει την απαραίτητη πληροφόρηση σε τράπεζες, ασφαλιστικές εταιρείες, χρηματοοικονομικούς οργανισμούς, επενδυτές ακινήτων και άλλους ώστε να προσαρμόσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους αλλά και να ξεκλειδώσουν τις διαδικτυακές τους πωλήσεις.

Η εταιρεία θα φιλοξενείται στις εγκαταστάσεις του EGG (Enter – Grοw – Go) της Eurobank, ένα πρόγραμμα το οποίο παρέχει ουσιαστική υποστήριξη σε νεοφυείς και νέες επιχειρήσεις, προσφέροντάς τους γραφειακούς χώρους, καθοδήγηση, πρακτική επαγγελματική εκπαίδευση και ευκαιρίες δικτύωσης. Η πρωτοβουλία EGG έχει ξεκινήσει από τον Μάιο του 2013 και, μέχρι σήμερα, έχει βοηθήσει περισσότερους από 1.000 επιχειρηματίες, από την Ελλάδα και το εξωτερικό, να δημιουργήσουν περισσότερες από 275 νεοφυείς επιχειρήσεις.

Ο Παύλος Λοΐζου, Διευθύνων Σύμβουλος της Ask WiRE, σχολίασε: «Η Ελλάδα διαθέτει ένα από τα πιο δυναμικά οικοσυστήματα startup σε όλη την Ευρώπη, με την κυβέρνηση της χώρας και τις εταιρείες να δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα στον ψηφιακό μετασχηματισμό της οικονομίας και στο προσφερόμενο προϊόν τους. Ο συνδυασμός ανάκαμψης του τομέα των ακινήτων, τα ποικίλα γεωφυσικά τοπία και η ραγδαία αύξηση των τιμών της ενέργειας, δημιουργούν χειροπιαστές ευκαιρίες για συνεργασίες και για ανάπτυξη των λύσεων που παρέχουμε. Στοχεύουμενα θέσουμε γερά θεμέλια για την ελληνική μας οντότητα και να συνεισφέρουμε στο αναπτυσσόμενο τεχνολογικό οικοσύστημα της χώρας».

Η Ask WiRE προσφέρει συμβουλευτικές υπηρεσίες και τέσσερα βασικά προϊόντα: αυτοματοποιημένη εκτίμηση και παρακολούθηση των συνθηκών στην αγορά ακινήτων, αυτοματοποιημένη εκτίμηση φυσικού κινδύνου και εκτίμηση κόστους ανακατασκευής, περιβαλλοντική βαθμολογία για σκοπούς υποβολής ρυθμιστικών εκθέσεων ESG, και υπολογισμό της ηλιακής απόδοσης για παραγωγή ενέργειας από φωτοβολταϊκά.

Αυτά τα προϊόντα, προς το παρόν, προσφέρονται ως DaaS (Data as a Service – Δεδομένα ως υπηρεσία) σε εταιρικούς πελάτες, ενώ η ανάπτυξη του SaaS (Software as a Service – Λογισμικό ως υπηρεσία) βρίσκεται αναμένεται να είναι έτοιμο μέχρι το τέλος του χρόνου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here