Οι μολύνσεις από κορωνοϊό στη Μεγάλη Βρετανία επιταχύνουν περισσότερο μεταξύ των εμβολιασμένων παρά όσων δεν έχουν λάβει κάποια προστασία από την Covid-19, γράφουν οι Financial Times. Η έρευνα της Zoe Covid, που επικαλούνται, αποφαίνεται παράλληλα ότι ο ρυθμός μολύνσεων μεταξύ των μη εμβολιασμένων είναι τρεις φορές μεγαλύτερος.

Η έρευνα στηρίζεται σε ένα εκατομμύριο εβδομαδιαίες αναφορές από application καταγραφής συμπτωμάτων. Υπολογίζει ότι 19.228 ημερήσιες αναφορές συμπτωμάτων μεταξύ μη εμβολιασμένων έναντι 5.982 μεταξύ όσων έχουν μερικώς ή πλήρως εμβολιαστεί.

Οι εβδομαδιαίες μολύνσεις, όμως, αυξάνουν ταχύτερα μεταξύ όσων έχουν λάβει δόση, με τις περιπτώσεις αυτές να κινούνται με αύξηση 49% έναντι 27% όσων δεν έχουν εμβολιαστεί.

Ο ρυθμός αναπαραγωγής του ιού είναι στο 1,1, κάτι που σημαίνει ότι 10 μολυσμένοι μολύνουν 11 ανθρώπους.

Ο Tim Spector, καθηγητής γενετικής επιδημιολογίας στο King’s College του Λονδίου, που κάνει την έρευνα, δηλώνει ότι οι μολύνσεις φαίνεται να έχουν κορυφωθεί σε περιοχές όπως η βορειοδυτική Αγγλία, όπου η μετάλλαξη Δέλτα βρήκε νωρίς «πάτημα».

«Ενώ οι μολύνσεις από Covid-19 είναι πολλές, είναι καθησυχαστικό ότι οι εμβολιασμοί προστατεύουν τους ευάλωτους και οι νοσηλείες και οι θάνατοι παραμένουν πολύ χαμηλά», επισημαίνει.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here