του Δημήτρη Μαλλά

Σημαντικές ευκαιρίες ανάπτυξης στην ελληνική αγορά βλέπει η Kaspersky, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες στο χώρο της κυβερνοασφάλειας. Ο ψηφιακός μετασχηματισμός των ελληνικών επιχειρήσεων είναι ο λόγος που τα στελέχη της Kaspersky εκτιμούν ότι υπάρχουν μεγάλα περιθώρια στην εγχώρια αγορά, η αξία της οποίας όσον αφορά στον τομέα των λύσεων antivirus εκτιμάται σε περίπου 10 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε κατά τη διάρκεια χθεσινής ενημερωτικής συνάντησης, ο γενικός διευθυντής της Kaspersky για την ανατολική Ευρώπη, Μίροσλαβ Κορέν, η ρωσική εταιρεία είναι μεταξύ των πέντε κορυφαίων εταιρειών του κλάδου στην ελληνική αγορά με τον στόχο να είναι η ενίσχυση των μεριδίων αγοράς. Γι’ αυτό το λόγο και προχώρησε στην πρόσληψη ανθρώπου που θα απασχολείται αποκλειστικά με τις αγορές της Ελλάδας και της Κύπρου.

Από την πλευρά του ο νέος διευθυντής καναλιού της Kaspersky για την Ελλάδα, Βασίλης Βλάχος ανέφερε ότι η εταιρεία θέλει να ενισχύσει την παρουσία της στην εγχώρια αγορά και ήδη έχει προχωρήσει σε διεύρυνση του δικτύου διανομής της.

Συγκεκριμένα, στους ήδη υπάρχοντες διανομείς, Info Quest Technologies και Τάλως, προστέθηκαν οι Ideal και Digital Sima, με τις δύο τελευταίες να έχουν και έναν ρόλο διανομέα προστιθέμενης αξίας (value added reseller) με τον κ. Βλάχο να επισημαίνει ότι ο στόχος είναι να δοθεί περισσότερο έμφαση στον κομμάτι των υπηρεσιών.

Επιπλέον, η Kaspersky έχει αρχίσει να δημιουργείται και ένα δίκτυο συνεργατών, κυρίως για προσέγγιση κάθετων αγορών, με την αρχική έμφαση να δίνεται σε αυτές της ναυτιλίας και του τουρισμού. Όσον αφορά στους οικιακούς πελάτες, παραμένουν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος για την Kaspersky, η οποία θα πρέπει να σημειωθεί ότι διαθέτει μία αρκετά ευρεία γκάμα λύσεων κυβερνοασφάλειας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here