Βάιος Κρόκος 

Στρατηγικής σημασίας θεωρείται η συνεργασία της Onex Neorion Shipyards με τα Ισραηλινά ναυπηγεία της Israel Shipyards Ltd, με τις δυο πλευρές να έχουν ήδη υπογράψει προσύμφωνο συνεργασίας.

Η κοινή ανάπτυξη μεγάλων έργων ναυπηγοεπισκευής και ιδιαίτερα το γεγονός ότι το κατασκευαστικό μέρος θα πραγματοποιείται εξ’ ολοκλήρου στα ελληνικά ναυπηγεία της ΟΝΕΧ Shipyards αποδεικνύουν πόσο σημαντικές είναι τέτοιου είδους στρατηγικές συνεργασίες.

Αυτό υπερθεματίζει το Ελληνο – Αμερικάνικο Εμπορικό Επιμελητήριο χαιρετίζοντας με σχετική ανακοίνωση την παραπάνω εξέλιξη, ως δείγμα προς την σωστή κατεύθυνση για την αναπτυξιακή πορεία της χώρας.

Κατά την ομιλία του σε σχετική εκδήλωση την προηγούμενη εβδομάδα, ο πρόεδρος της ONEX, Πάνος Ξενοκώστας, αναφέρθηκε στο καινούργιο και δυναμικό ξεκίνημα του Νεωρίου, η έντονη επιχειρηματική δραστηριότητα του οποίου αποτελεί μια εθνική επανεκκίνηση για το ναυπηγικό τομέα της χώρας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η συμφωνία αυτή αποτελεί «πυλώνα» και για τους μελλοντικούς εξοπλισμούς της χώρας, η οποία θα βασιστεί σε δύο παραδοσιακούς πλέον συμμάχους, το Ισραήλ και τις ΗΠΑ, oι οποίες αναλαμβάνουν να «αναβιώσουν» τα ελληνικά ναυπηγεία, μεταξύ άλλων.

Πρακτικά, το όφελος είναι διπλό καθώς τόσο από την μια πλευρά  θα υπάρξουν φρέσκα επενδυτικά κεφάλαια στη χώρα όσο και το γεγονός ότι αρκετές φρεγάτες για το Πολεμικό Ναυτικό θα κατασκευάζονται στη χώρα μας.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here