Η FedEx Express, θυγατρική της FedEx Corp. (NYSE: FDX) και η μεγαλύτερη εταιρεία ταχυμεταφορών στον κόσμο, ανακοίνωσε την αναβαθμισμένη της υπηρεσία για express δέματα προς τις ΗΠΑ που είναι πλέον διαθέσιμη από την Ελλάδα.

Οι τοπικές επιχειρήσεις μπορούν να φτάσουν σε πελάτες στις πόλεις της Ανατολικής Ακτής των ΗΠΑ μέσα σε μία μόνο μέρα, για πρώτη φορά, και είναι πλέον σε θέση να ανταγωνιστούν άμεσα με εγχώριες εταιρείες των ΗΠΑ και να επεκταθούν περαιτέρω διεθνώς μέσω του ηλεκτρονικού εμπορίου. Η FedEx Express συνδέει πλέον το 90% του ΑΕΠ της Ευρώπης την επόμενη μέρα με τις Η.Π.Α

Η υπηρεσία επόμενης ημέρας ΕΕ-Η.Π.Α., είναι διαθέσιμη με μία πτήση από το αεροδρόμιο Paris-Charles de Gaulle προς τον κόμβο FedEx στην Ινδιανάπολη και προσφέρει στις επιχειρήσεις μία γκάμα υπηρεσιών παραλαβής. Οι πελάτες μπορούν να φτάσουν στα σημαντικά επιχειρηματικά κέντρα στην Ανατολική Ακτή των ΗΠΑ έως τις 4.30 μ.μ. την επόμενη ημέρα με αυτή τη νέα κορυφαία υπηρεσία της αγοράς ή να επιλέξουν παράδοση στο μεγαλύτερο μέρος των ΗΠΑ σε δύο ημέρες έως τις 10.30 π.μ.

Ο Eser Sezek, Vice President Ground Operations Νοτιοανατολικής Ευρώπης, Ισραήλ και Τουρκίας, FedEx Express Europe δήλωσε: «Η Ευρώπη και οι ΗΠΑ έχουν μεταξύ τους μια από τις στενότερες εμπορικές σχέσεις στον κόσμο, με τις ΗΠΑ να είναι ένας από τους μεγαλύτερους προορισμούς εξαγωγής προϊόντων της ΕΕ.

Στην Ελλάδα συγκεκριμένα, περίπου 2 δισεκατομμύρια εξαγωγές σε αξία παραδίδονται στις ΗΠΑ κάθε χρόνο. Είμαστε υπερήφανοι που προσφέρουμε σε περισσότερες τοπικές επιχειρήσεις τον ταχύτερο τρόπο παράδοσης στις περισσότερες περιοχές των ΗΠΑ με το ισχυρό παγκόσμιο δίκτυο και την εκτεταμένη γκάμα υπηρεσιών μας».

Η διαθεσιμότητα της υπηρεσίας από την Ελλάδα αποτελεί μέρος μιας σειράς βελτιώσεων των προϊόντων και των υπηρεσιών μας, συμπεριλαμβανομένης της πρόσφατα ανακοινωθείσας υπηρεσίας ηλεκτρονικού εμπορίου στην Ελλάδα,  FedEx International Connect Plus, που προσφέρει παραδόσεις προκαθορισμένης ημέρας διεθνώς και συνδυάζει ταχύτητα και κόστος.