Από τις 9 Νοεμβρίου και τις 68.500 δολάρια, έχει ξεκινήσει η πτώση του bitcoin και το κλίμα που έχει προκληθεί μετά τη δημοσιοποίηση των πρακτικών της Fed δεν βοηθάει καθόλου τα cryptos, καθώς το bitcoin λειτουργεί σαν οδηγός για τα υπόλοιπα και υποχωρεί 4 ημέρες. Διαπραγματεύεται κάτω από τα 43.000 δολάρια.

Το αποτέλεσμα είναι να υποχωρεί επί 3 ημέρες και το ethereum που χάνει περίπου 25% από τα υψηλά στις 10 Νοεμβρίου επίσης. Μαζί με αυτά υποχωρούν και τα thether, binance και Solana, δηλαδή τα 5 μεγαλύτερα crypto σε κεφαλαιοποίηση κινούνται πτωτικά, όπως και τα μισά συνολικά από τα 50 μεγαλύτερα σε κεφαλαιοποίηση crypto πριν ανοίξει η αμερικανική αγορά.

Το τέλος της ποσοτικής χαλάρωσης όπως τη γνωρίζουμε είναι δεδομένο και σταδιακά θα αρχίσουν οι αυξήσεις επιτοκίων. Η σύσφιξη της πλεονάζουσας ρευστότητας είναι το πρώτο βήμα, αλλά η ένταση η ταχύτητα και ο ρυθμός των αυξήσεων επιτοκίων από τις Κεντρικές Τράπεζες θα καθορίσουν την πορεία των αγορών, σε συνδυασμό με την πορεία της ανάπτυξης των οικονομιών.

 

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ