Μέχρι σήμερα έχουν μεταπέσει στο σύστημα περισσότεροι από 1500 πλειστηριασμοί με τράπεζες και ιδιώτες να επισπεύδουν την διαδικασία. Για σήμερα έχουν προγραμματιστεί να γίνουν περίπου 29 πλειστηριασμοί και 70 για την επόμενη εβδομάδα.

Με γρήγορους ρυθμούς μεταφέρονται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα οι πλειστηριασμοί ακινήτων, που ήταν προγραμματισμένοι να γίνουν στα Ειρηνοδικεία.

Oι ρυθμοί μεταφοράς στο νέο σύστημα -προκειμένου από τις 21 Φεβρουαρίου να διενεργούνται αποκλειστικά ηλεκτρονικά- είναι εντατικοί. Ενδεικτικό είναι ότι στις 7 Φεβρουαρίου στην ηλεκτρονική πλατφόρμα είχαν αναρτηθεί 953 πλειστηριασμοί ακινήτων και σήμερα ο αριθμός έχει αυξηθεί σε 1.517.

Οι σημερινοί ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί αφορούν ακίνητα των οποίων η τιμή πρώτης προσφοράς αρχίζει από 28.000 ευρώ και φτάνει μέχρι 35 εκατ. ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όσοι έχουν περιουσιακά στοιχεία, κατοικίες, χωράφια, αυτοκίνητα, σκάφη πρέπει να φροντίσουν να εξοφλήσουν ή να ρυθμίσουν σε δόσεις τα χρέη τους, αλλιώς κινδυνεύουν από πρώτη Μαΐου να τα δουν στο σφυρί καθώς αρχίζουν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί και για χρέη στο Δημόσιο.

Υπογραμμίζεται ότι χθες ο πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, κ. Νίκος Καραμούζης σε συνάντηση που είχε με τον ΠτΔ κ. Προκόπη Παυλόπουλο, επεσήμανε ότι οι πλειστηριασμοί αποτελούν έσχατο μέσο για τις τράπεζες και πως στόχος είναι να σταλεί μήνυμα προς τους στρατηγικούς κακοπληρωτές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here