Υπερδιπλασίασε το μερίδιο της στην Gulf Insurance Group (GIG) K.S.C.P, η Fairfax, εξαγοράζοντας από την Kuwait Projects Co.(Holding) K.S.C.P. ποσοστό 46% στην Gulf Insurance Group αντί του ποσού των 860 εκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ. Αφού ολοκληρωθεί το deal, το μετοχικό κεφάλαιο της της Fairfax στην GIG θα αυξηθεί από 43% σε περίπου 90%.

Ελενα Ερμείδου

Η συμφωνία, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2023 υπόκειται στις εγκρίσεις των ρυθμιστικών αρχών όλων των χωρών που δραστηριοποιείται η Gulf Insurance, τόσο στην Μέση Ανατολή όσο και την Βόρεια Αφρική.

Με την απόκτηση του ελέγχου της εταιρείας, η Fairfax μέσω της GIG αποκτά ηγετική παρουσία στην αγορά του Κουβέϊτ, Ιορδανία, Μπαχρέιν και Αίγυπτο, αγορές οι οποίες δείχνουν σημάδια ανάπτυξης.

Eurolife 

Στην Ελλάδα η Eurolife FFX, εταιρεία που ελέγχει κατά 80% η Fairfax βρίσκεται στην 3η θέση σε επίπεδο παραγωγής ασφαλίστρων με συνολική παραγωγή ασφαλίστρων 608 εκατ. ευρώ, το 2022 εκ των οποίων τα 537,7 εκατ. (2021: € 541,7 εκατ.) ανήκουν στην εταιρεία Ζωής και τα 70,4 εκατ. ευρώ (16% αύξηση σε σχέση με το 2021) στην εταιρεία Γενικών Ασφαλίσεων.

Περισσότερα στο insuranceworld.gr