Στη θέση του, άλλοι, γνωστοί, παραδοσιακοί μίδες της μόδας, χρειάστηκαν πολλές δεκαετίες για να γίνουν δισεκατομμυριούχοι.

Ο Xu Yangtian, διευθύνων σύμβουλος της Shein, χρειάστηκε κάτι λιγότερο από 10 χρόνια για να χτίσει μια από τις μεγαλύτερες περιουσίες του κόσμου.

Η περιουσία του ανθρώπου που κατέχει το ένα τρίτο αυτού του φαινομένου του fast fashion, υπολογίζεται από το Bloomberg τουλάχιστον στα 23,5 δισεκατομμύρια δολάρια.

Γεννημένος στην ανατολική επαρχία Shandong της Κίνας το 1983, ο Xu, σπούδασε διεθνές εμπόριο στο κολλέγιο και εργάστηκε για λίγο σε μια εταιρεία διαδικτυακού μάρκετινγκ.

Αργότερα ίδρυσε την πρώτη του επιχείρηση ηλεκτρονικού εμπορίου με δύο συνεργάτες το 2008, για να ασχοληθεί με την πώληση γυναικείων ρούχων και αξεσουάρ.

Το εγχείρημα δεν είχε ιδιαίτερη επιτυχία, αλλά τότε γνώρισε τους ανθρώπους που σύντομα θα γίνονταν οι πιο έμπιστοι συνέταιροί του: Tους υπόλοιπους ιδρυτές της Shein, Miao, Gu και Ren, με τους οποίους ξεκίνησε μαζί την λειτουργία της Shein στη Ναντζίνγκ πριν από μια δεκαετία.

Ποιος είναι ο billionaire ιδιοκτήτης της Shein που σαρώνει σε 220 χώρες

Η πανδημία μάλιστα εκτόξευσε την ανάπτυξη της Shein, καθώς οι έφηβοι στράφηκαν στη «φθηνή μόδα» όσο ήταν κλεισμένοι σπίτι τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here