Η τρέχουσα επικαιρότητα γύρω από την επαγγελματική ασφάλιση και οι αναπτυξιακές προοπτικές των φορέων της κυριαρχούν στην ατζέντα του 2oυ Συνεδρίου Επαγγελματικής Ασφάλισης (#ocin21), που διοργανώνει η Ελληνική Ένωση Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης (ΕΛ.Ε.Τ.Ε.Α) και η ethosEVENTS, μέσα από τη LiveOn, την ολοκληρωμένη ψηφιακή τεχνολογία επιχειρηματικής επικοινωνίας του ethosGROUP.

Το Συνέδριο τελεί υπό την Αιγίδα του Ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών, της Ένωσης Θεσμικών Επενδυτών, του Ινστιτούτου Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού, του Ερευνητικού Εργαστηρίου Κοινωνικής Διοίκησης Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και με την Ευγενική Υποστήριξη του European Association of Paritarian Institutions – AEIP.

Για να δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του Συνεδρίου μπορείτε να ακολουθήσετε τον παρακάτω σύνδεσμο: https://ethosevents.eu/event/2o-synedrio-epaggelmatikis-asfalisis/#schedule

Κατά την δεύτερη μέρα του Συνεδρίου Επαγγελματικής Ασφάλισης τοποθετήθηκε ο κ. Φαίδων Ταμβακάκης, Συνιδρυτής & Πρόεδρος Δ.Σ., ALPHA TRUST.

Ξεκίνησε την ομιλία του με τίτλο «Επαγγελματικά Ταμεία και Ευημερία» και παρουσίασε το μοντέλο μίας μικρής χώρας, αλλά άκρως επιτυχημένης, με ευημερία, με ευτυχισμένους πολίτες.

Δείτε στο λινκ την ενδιαφέρουσα παρουσίαση

TAMVAKAKIS. ALPHA TRUST_ELETEA Conference_TAMVAKAKIS

Αναφερόμαστε στην Δανία, μία χώρα με επιτυχημένο μοντέλο. Μία χώρα με μισό πληθυσμό από την Ελλάδα, αλλά με διπλάσιο ΑΕΠ.

Οι Δανοί αντελήφθησαν την δεκαετία του ’80 ότι δεν είχαν αποθεματικά. Εισήγαγαν το 1987 τα πρώτα ΤΕΑ, που πέρασαν μία νηπιακή περίοδο, και τελικά το 1993 ξεκίνησαν υποχρεωτικά (κλαδικά και κρατικά).

Η Δανία έδειξε τον δρόμο της ευημερίας με τα Ταμεία Εππαγελματικής Ασφάλισης.

 

 

 

“Η Πολιτεία πρέπει να είναι πιο αποφασιστική, κλωτσήσαμε μία ευκαιρία το 1995, ξανά το 2000 και κάποιοι, όπως οι Δάνοι την αξιοποίησαν και έγιναν οι δεύτεροι πιο ευτυχισμένοι στον κόσμο” τόνισε με νόημα ο κ. Ταμβακάκης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here