Τελικά οι επενδύσεις αποδίδουν με τον ίδιο τρόπο;

Το παραπάνω αποτελεί ερώτημα πολλών εμπειρογνωμόνων, που προσπαθούν να το απαντήσουν εδώ και χρόνια.

Απαντήσεις στο φλέγον αυτό ερώτημα δίνει το infographic από το MSCI, χρησιμοποιώντας σενάρια από την καθημερινή ζωή προκειμένου να εξηγήσει πώς λειτουργεί το Factor Investing.

Τι είναι το Factor Investing;

Με απλά λόγια, οι επενδυτές επιλέγουν μετοχές με βάση τους «παράγοντες» ή τα χαρακτηριστικά που βοηθούν στην εξήγηση της απόδοσης των επενδύσεων. Συνήθως στοχεύουν στα εξής:

Υψηλότερες επιστροφές

Μικρότερος κίνδυνος

Περισσότερη διαφοροποίηση

Mολονότι μπορεί να μην έχετε επιλέξει το factor investing στο τρέχον χαρτοφυλάκιό σας, σχεδόν όλοι είναι εξοικειωμένοι με τις βασικές έννοιες.

Πέντε συνηθισμένοι παράγοντες και σενάρια

1. Συντελεστής χαμηλής μεταβλητότητας

Ο χαμηλός παράγοντας μεταβλητότητας επιχειρεί να προλάβει τις υπερβολικές αποδόσεις σε μετοχές με χαμηλότερο κίνδυνο από τον μέσο όρο. Αυτός ο παράγοντας έχει γενικά καλύτερη απόδοση κατά τη διάρκεια της οικονομικής επιβράδυνσης ή συστολής.

Πώς μπορείτε να το επιτύχετε: Εάν στοχεύετε σε μια καριέρα συγγραφής με σχετικά αξιόπιστο εισόδημα, πιθανότατα θα επιλέξετε να είστε έμπορος σε μια μεγάλη εταιρεία και όχι αυτοαπασχολούμενος συγγραφέας.

2. Συντελεστής ποιότητας

Ο παράγοντας ποιότητας επιχειρεί να συλλάβει τις υπερβολικές αποδόσεις σε μετοχές εταιρειών που χαρακτηρίζονται από χαμηλό χρέος, σταθερή αύξηση κερδών και άλλες μετρήσεις «ποιότητας».

Πώς μπορείτε να το επιτύχετε: Όταν αγοράζετε νέα ελαστικά για το αυτοκίνητό σας, μπορείτε να λάβετε υπόψη χαρακτηριστικά όπως η μακροζωία του πέλματος, η πρόσφυση και η οικονομία του καυσίμου.

3. Συντελεστής αξίας

Ο συντελεστής αξίας επιχειρεί να συλλάβει τις υπερβολικές αποδόσεις σε μετοχές που έχουν χαμηλές τιμές σε σχέση με τη θεμελιώδη αξία τους. Αυτός ο παράγοντας έχει γενικά καλύτερη απόδοση κατά τη διάρκεια της οικονομικής ανάκαμψης.

Πώς μπορεί να το επιτύχετε: Αν θέλετε μια καλή προσφορά, μπορείτε να αναζητήσετε αντικείμενα που πωλούνται.

4. Συντελεστής ορμής

Ο παράγοντας ορμής επιχειρεί να συλλάβει τις υπερβολικές αποδόσεις σε μετοχές με ισχυρότερη προηγούμενη απόδοση. Γενικά έχει αποδώσει καλύτερα κατά τη διάρκεια οικονομικών επεκτάσεων.

Πώς μπορείτε να το επιτύχετε: Όταν αποφασίζετε τι θα παρακολουθήσετε, μπορείτε να επιλέξετε μια τηλεοπτική εκπομπή που έχει υψηλή βαθμολογία κοινού. Πιθανότατα θα το προτείνετε και στους φίλους σας, γεγονός που αυξάνει περαιτέρω τον αριθμό των θεατών.

5. Συντελεστής χαμηλού μεγέθους

Ο παράγοντας χαμηλού μεγέθους επιχειρεί να συλλάβει τις υπερβολικές αποδόσεις των μικρότερων επιχειρήσεων (με κεφαλαιοποίηση της αγοράς) σε σχέση με τους μεγαλύτερους ομολόγους τους. Γενικά έχει αποδώσει καλύτερα κατά τη διάρκεια της οικονομικής ανάκαμψης.

Πώς μπορείτε να το επιτύχετε: Όταν μαθαίνετε ένα νέο άθλημα, θα δείτε μεγαλύτερες αυξήσεις στο επίπεδο δεξιοτήτων σας από ό, τι θα κάνει ένας επαγγελματίας αθλητής.

Πηγή: visualcapitalist.com

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here