Σε υψηλό διψήφιο ποσοστό ανάπτυξης, τόσο των πωλήσεών της όσο και των εξαγωγών της, στοχεύει τη φετινή χρονιά η Ελληνική Ζυθοποιία Αταλάντη (ΕΖΑ), η οποία δρομολογεί μια ακόμη επένδυση.

Το εργοστάσιο της ΕΖΑ, που “παίζει” στη μεγάλη κατηγορία του κλάδου, έχει παραγωγική δυναμικότητα 100 εκατομμύρια λίτρα ετησίως και σήμερα παράγει και πουλάει ετησίως 40 εκατομμύρια λίτρα μπύρας, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Για τη φετινή χρονιά, η εταιρεία επικεφαλής της οποίας είναι ο Αθανάσιος Συριανός, στοχεύει σε πωλήσεις ύψους 38-40 εκατ. ευρώ, από 30 εκατ. ευρώ που εκτιμάται ότι ανήλθαν πέρυσι, ενώ τα EBITDA της την περασμένη χρήση διαμορφώθηκαν στα επίπεδα του 1,2 εκατ. ευρώ.

Αύξηση τζίρου η οποία αναμένεται να προέλθει τόσο από την κατανάλωση στην εσωτερική αγορά όσο και στην αύξηση των εξαγωγών της. Σήμερα οι εξαγωγές της ΕΖΑ αποτελούν το 11% του όγκου των πωλήσεών της, ενώ ο στόχος είναι αυτές να φθάσουν το 14% του όγκου των πωλήσεών της στο τέλος της φετινής χρονιάς.

Παράλληλα η εταιρεία, σκοπεύει να ενισχύσει περαιτέρω το χαρτοφυλάκιο των προϊόντων της για να καλύψει τις ανάγκες της εσωτερικής και της διεθνούς αγοράς. Στο πλαίσιο αυτό, παράγει ειδικό προϊόν από βύνη με 0% αλκοόλ, το οποίο απευθύνεται στον Αραβικό κόσμο, ενώ εξάγει τα προϊόντα της και σε άλλες αγορές.

Επίσης η ΕΖΑ εξάγει σε χώρες όπως το Ισραήλ, η Αλβανία, η Μάλτα, η Κύπρος και η Αυστραλία ενώ “φλερτάρει” και με την αμερικανική αγορά.

Παράλληλα τη φετινή χρονιά δρομολογεί την υλοποίηση μιας ακόμη επένδυση. Η νέα επένδυση η οποία αφορά στην εγκατάσταση νέας γραμμής παραγωγής μπουκαλιού, αναμένεται ότι θα ανέλθει στα 10 εκατ. ευρώ.

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Καλό νέο αυτό για την ελληνική γεωργία, όμως η ελληνική ζυθοποιία Αταλάντης τόσο καιρο μας «σέρβιρε» μπυρες με εισαγόμενο κριθάρι ;

  2. Καλό νέο αυτό για την ελληνική γεωργία, όμως η ελληνική ζυθοποιία Αταλάντης τόσο καιρο μας «σέρβιρε» μπυρες με εισαγόμενο κριθάρι ;

  3. Μπραβο εζα..να και κατι ελληνικο κοντρα στο διπολο carlsberg heineken. Βλεπω μειωσεις προσωπικου ..διοτι θα παρει και αλλες πωλησεις η ελληνικη ζυθοποιία

  4. Δεν ειναι ακριβως ετσι ..η Αθηναϊκή Ζυθοποιία ειναι κοντα 50 χρονια στην χωρα μας και δενε χει κανει τετοιες κινησεις. Διαβαστε πως στηριζει την πολυπαθη, απο την ανεργία, Πάτρα κυκλοφορωντας ξανα την παλία μάρκα Μάμος. Δεν ειναι καλό νεο αυτο ;

  5. Διαβασα καποια απο τα στοιχεια που αναφερετε στον ιντερνετ (ναναι καλα η google) δεν τα ηξερα . Το σημαντικοτερο ειναι η επανακυκλοφορια της Μάμος που εδωσε δουλεια στους Πατρινους. Τετοιες κινησεις χρειαζομαστε για να βγουμε απο την κρίση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here