Η δραστηριότητα του ιδιωτικού τομέα στην Ευρωζώνη το Φεβρουάριο, αν και επιβράδυνε από το υψηλό 12 ετών που κατέγραψε τον Ιανουάριο, κατέγραψε νέα άνοδο.

Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία που έδωσε χθες στη δημοσιότητα η εταιρεία ερευνών Markit, ο σύνθετος δείκτης PMI για τις υπηρεσίες και τον κλάδο της μεταποίησης διαμορφώθηκε στις 57,5 μονάδες από 58,8 μονάδες τον Ιανουάριο.

Ο μεταποιητικός δείκτης PMI της Ευρωζώνης υποχώρησε σε χαμηλό τεσσάρων μηνών στις 58,5 μονάδες από 59,6 μονάδες τον Ιανουάριο, ενώ ο δείκτης PMI για τις υπηρεσίες διολίσθησε στις 56,7 μονάδες από 58 μονάδες τον προηγούμενο μήνα.

  • “Η αναπτυξιακή ώθηση έχασε ένα μέρος της ορμής της το Φεβρουάριο, ωστόσο ο ρυθμός της επέκτασης παραμένει εντυπωσιακός, οδηγώντας την  περιοχή σε πορεία για το καλύτερο τρίμηνο των τελευταίων 12 ετών σχεδόν”, σχολίασε ο ChrisWilliamson, επικεφαλής οικονομολόγος της Markit.

Στη Γερμανία, τη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης, η ανάπτυξη παρέμεινε ισχυρή αν και επιβράδυνε από τον προηγούμενο μήνα, με τον σύνθετο δείκτη στο 57,4 από 59 τον Ιανουάριο. Επιβράδυνση κατέγραψε και η Γαλλία, με τον δείκτη να υποχωρεί στο 57,8 από 59,6 τον Ιανουάριο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here