Σε θετικό κλίμα κινούνται οι δείκτες στα ασιατικά χρηματιστήρια, ύστερα από την ανάκαμψη της Κινέζικης αγοράς με τον Ιαπωνικό Nikkei να σημειώνει άνοδο 1,5% στις 21.457 μονάδες, με τις μετοχές ηλεκτρονικών ειδών και τις μετοχές του χρηματοπιστωτικού κλάδου να πρωταγωνιστούν. Η Tokyo Electron κέρδισε 6,5% ενώ η Mitsubishi UFG Financial Group 2,2%. Ο ευρύτερος Topix έκλεισε στο +1,38%, ωστόσο ο δείκτης παραμένει 11,3% χαμηλότερα από τις αρχές του μήνα.

Η κινεζική ρυθμιστική αρχή της αγοράς μετοχών ανακοίνωσε ότι θα βελτιώσει τη ρευστότητα της αγοράς και θα καθοδηγήσει περισσότερα μακροπρόθεσμα κεφάλαια προς τις αγορές.

Στην Κίνα, ο Shanghai Composite Index, ο οποίος άνοιξε με πτώση, ολοκλήρωσε τις συναλλαγές με κέρδη 1,02%, ενώ ο Shenzhen composite ενισχύθηκε κατά 0,939% μετά την αρνητική εκκίνηση.

Θετικά πρόσημα και στην υπόλοιπη Ασία, με τον ASX 200 στην Αυστραλία να ολοκληρώνει τις συναλλαγές με κέρδη 1,36%, ενώ ο New Zealand στη Νέα Ζηλανδία σημείωσε άνοδο της τάξης του 0,61%. Σε ανοδική τροχιά με κέρδη 0,93% κινείται αυτή την ώρα και ο Kospi στη Νότια Κορέα, ενώ ο χρηματιστηριακός δείκτης της Ταϊβάν καταγράφει μικρά κέρδη ύψους 0,10%.

Στο βηματισμό των ασιατικών αγορών και οι ευρωπαϊκές αγορές, μένοντας ανεπηρέαστες από την εξέλιξη της κλιμάκωσης των ανησυχιών για το διεθνές εμπόριο – η αμερικανική κυβέρνηση ετοιμάζεται να επιβάλει και νέους δασμούς κατά της Κίνας –

Στο ταμπλό, ο πανευρωπαϊκός European Stoxx 600 ενισχύεται κατά 0,26%, ενώ ο Euro Stoxx 50 κινείται ανοδικά κατά 0,29%.

Στους επιμέρους δείκτες, ο γερμανικός Dax ενισχύεται κατά 0,25%, ο γαλλικός CAC κερδίζει 0,26% και ο βρετανικός FTSE 100 σημειώνει άνοδο ύψους 0,4%. Κατά 0,57% ενισχύεται στο μεταξύ, ο ελβετικός SMI.

Το ενδιαφέρον των επενδυτών στρέφεται και στα εταιρικά αποτελέσματα που συνεχίζουν να ανακοινώνονται

Στη  ευρωπαϊκή περιφέρεια, ο ισπανικός ΙΒΕΧ καταγράφει κέρδη της τάξης του 0,59%, ο ιταλικός FTSE MIB  ενισχύεται κατά 0,64% και ο πορτογαλικός PSI  κινείται ανοδικά κατά 0,56%.

Get Free Email Updates!

Εγγραφείτε δωρεάν στο newsletter του banks.com.gr

Δέχομαι να αποθηκευθεί το e-mail μου στο σύστημα αποστολής newsletter.

Το e-mail σας δε θα δοθεί ποτέ σε τρίτους. Μπορείτε να απεγγραφείτε όποτε επιθυμείτε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here