Με μικρές μεταβολές και μικτά πρόσημα κινούνται σήμερα Δευτέρα οι δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, ενώ οι επενδυτές εστιάζουν την προσοχή τους στις εμπορικές σχέσεις ΗΠΑ – Κίνας αλλά και στα πολιτικά δρώμενα της Ιταλίας.

Αξιοσημείωτο ότι οι τιμές στο πετρέλαιο αρχίζουν να υποχωρούν, παραδίδοντας κέρδη από το σερί ανόδου, διατηρώντας τα υψηλά τριετίας. Συγκεκριμένα, τα futures αργού τύπου WTI υποχωρούν κατά 0,35%  στα 70,49 δολάρια το βαρέλι.

Στο ταμπλό, ο πανευρωπαϊκός European Stoxx 600 ενισχύεται κατά 0,02%, ενώ ο Euro Stoxx 50 υποχωρεί οριακά κατά το ίδιο περίπου ποσοστό. 

Στους επιμέρους δείκτες, ο γερμανικός Dax κερδίζει 0,03%, ο γαλλικός CAC χάνει 0,05% και ο βρετανικός FTSE 100 κινείται πτωτικά κατά 0,05%.

Στην περιφέρεια τώρα, ο ισπανικός IBEX κερδίζει 0,16%, ο ιταλικός FTSE 100 σημειώνει κέρδη της τάξης του 0,17% και ο πορτογαλικός PSI 20  ενισχύεται κατά 1,67%.

Στο μέτωπο των πολιτικών εξελίξεων στην ιταλία, τα δύο αντισυστημικά κόμματα της Ιταλίας, το Κίνημα Πέντε Αστέρων (M5S) και η Λέγκα, κατέληξαν σε συμφωνία για το κυβερνητικό πρόγραμμα και το όνομα του επόμενου πρωθυπουργού της χώρας, μετέδωσαν το βράδυ της Κυριακής ιταλικά ΜΜΕ.

Στα εταιρικά νέα, η ABN Amro ανακοίνωσε ότι τα καθαρά κέρδη στο α΄ τρίμηνο μειώθηκαν 3% λόγω των απομειώσεων ύψους 208 εκατ. ευρώ.

Η ολλανδική τράπεζα δήλωσε ότι τα κέρδη του τριμήνου υποχώρησαν στα 595 εκατ. ευρώ από τα 615 εκατ. ευρώ στην αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here