Συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, Andrew McDowell θα έχει σήμερα στις 11.00 το πρωί ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Μετά το πέρας της συνάντησης ο υπουργός Οικονομικών και ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας μαζί με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή και τον υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Γιάννη Τσακίρη θα υπογράψουν δύο δανειακές συμβάσεις παρουσία και του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη.

  • Η πρώτη δανειακή σύμβαση αφορά στο τρίτο μέρος συνολικότερου “Έργου” για τη συγχρηματοδότηση εκ μέρους της ΕΤΕπ μέρους της εθνικής συμμετοχής για την κάλυψη επιλεγμένων επιχειρησιακών προγραμμάτων που συγχρηματοδοτούνται από ευρωπαϊκούς πόρους της προγραμματικής περιόδου 2014-2020, ύψους €150.000.000.
  • Η δεύτερη αφορά στη συγχρηματοδότηση από πλευράς ΕΤΕπ για την κατασκευή του αεροδρομίου “Νέον Ηράκλειον” στην Κρήτη, ύψους €180.000.000 (σε τέσσερις δόσεις).

Ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων Andrew McDowell στο πλαίσιο της τριήμερης επίσκεψης του στην Αθήνα θα υπογράψει συνολικά 4 νέες δανειακές συμβάσεις, ύψους άνω των 200 εκατ. ευρώ για έργα ενέργειας και μεταφορών, καθώς και για υποδομές έρευνας και ανάπτυξης.

Ο Andrew McDowell είναι υπεύθυνος για τις δανειοδοτήσεις στην Ελλάδα. Πρόκειται για την πρώτη του επίσκεψη στη χώρα εντός του 2020. Το πρόγραμμα της επίσκεψης περιλαμβάνει συναντήσεις με τους υπουργούς  Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Μεταφορών και Ενέργειας.

Η ΕΤΕπ θα ενισχύσει, επίσης, την υποστήριξη που παρέχει σε επενδύσεις προτεραιότητας με σκοπό τη στήριξη δράσεων για το κλίμα, των μικρών επιχειρήσεων, της καινοτομίας και κοινωνικών πρωτοβουλιών στην Ελλάδα. Οι δράσεις αυτές υπογραμμίζουν την υποστήριξη της τράπεζας σε έργα μεγάλης εμβέλειας και τη μακροπρόθεσμη δέσμευσή της στη χώρα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here