Ένα εκατομμύριο ακίνητα θα πρέπει να έχουν αναβαθμιστεί ενεργειακά στη χώρα µας το αργότερο έως τα τέλη του 2032, σύμφωνα µε τη νέα οδηγία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Τα ακίνητα αυτά βρίσκονται στις κατώτατες ενεργειακές βαθμίδες και τουλάχιστον μέχρι την ανωτέρω ημερομηνία, ανάλογα µε την κατηγορία κάθε ακινήτου (εάν είναι κατάστημα, διαμέρισμα κ.λπ.) θα πρέπει να έχουν αναβαθμιστεί ενεργειακά κατά µία βαθμίδα.

Η νέα οδηγία της Ε.Ε. είναι αρκετά διαφοροποιημένη σε σύγκριση µε το προσχέδιο που είχε διαρρεύσει.

Αίρεται η απαγόρευση δικαιοπραξιών όπως η μίσθωση ή πώληση κτιρίων και διαμερισμάτων που δεν θα έχουν αναβαθμιστεί ενεργειακά.

Οι ποινές για όσους δεν προχωρήσουν στις αναβαθμίσεις, σύμφωνα µε το περιθώριο που δίνει η οδηγία, θα αποφασίζονται από τα κράτη-µέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σε κάθε περίπτωση και πέρα από τις ποινές που θα θεσμοθετήσει κάθε κράτος, ένα ενεργειακά κοστοβόρο ακίνητο θα έχει μικρότερη μεταπωλητική αξία σε σύγκριση µε κάποιο άλλο.

Ειδικά όσοι προβούν σε ενεργειακές αναβαθμίσεις θα έχουν κάθε λόγο να το επικοινωνούν στους υποψήφιους αγοραστές ή ενοικιαστές, έχοντας προβάδισμα σε σύγκριση µε ακίνητα τα οποία δεν έχουν αναβαθμιστεί…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here