Μικρά κέρδη σημειώνουν οι ευρωπαϊκοί δείκτες σήμερα εν αναμονή των στοιχείων για τον πληθωρισμό και ενώ συνεχίζονται και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού οι ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων.

Οι επενδυτές περιμένουν τις ανακοινώσεις της Eurostat για τον πληθωρισμό τον Μάρτιο, με τους αναλυτές να τοποθετούν τον ετήσιο δείκτη στο 1,4% αρκετά μακριά από τον στόχο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για πληθωρισμό λίγο κάτω από το 2%. Τα στοιχεία αναμένεται να βρεθούν στο επίκεντρο της προσοχής των επενδυτών ενόψει της συνεδρίασης νομισματικής πολιτικής της ΕΚΤ την επόμενη εβδομάδα.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 κερδίζει 0,1% στις 381,05 μονάδες.

Ο γερμανικός DAX 30 ενισχύεται 0,06% στις 12.592,71 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κερδίζει 0,2% στις 5.364,41 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύεται 0,2% στις 7.243,65 μονάδες.

Στο μεταξύ, οι επενδυτές συνεχίζουν να παρακολουθούν με προσοχή τα εταιρικά αποτελέσματα που ανακοινώνονται και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού.

Στο ταμπλό ο τίτλος της Danone σημειώνει άλμα άνω του 3% μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων για το α΄ τρίμηνο που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Στον αντίποδα, η Heineken χάνει 2,5% καθώς οι πωλήσεις του πρώτου τριμήνου δεν κατάφεραν να επιβεβαιώσουν τις προβλέψεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here