Ανοδική είναι η πορεία που καταγράφουν τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να στρέφουν το βλέμμα στις νέες ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων και στα οικονομικά στοιχεία που ανακοινώνονται επίσης σήμερα.

Συγκεκριμένα:

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 άνοιξε με άνοδο 0,5% στις 372,53 μονάδες. Στη Φρανκφούρτη ο DAX ενισχύεται 0,8% κατά την έναρξη των συναλλαγών, στο Παρίσι ο CAC επίσης έκανε ανοδική εκκίνηση, καταγράφοντας κέρδη 0,5%, ενώ και στο Λονδίνο ο FTSE ξεκίνησε τη συνεδρίαση με άνοδο 0,7%.

Αυτό που εκτιμάται πάντως πως θα καθορίσει την πορεία της συνεδρίασης είναι τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ, τα οποία θα ανακοινωθούν το μεσημέρι και θα μπορούσαν είτε να κατευνάσουν είτε να αναζωπυρώσουν τους φόβους αναφορικά με το ενδεχόμενο πιο γρήγορων ρυθμών αύξησης των επιτοκίων παγκοσμίως.

Στο μέτωπο των επιχειρήσεων, ζημιές για τρίτο διαδοχικό έτος κατέγραψε η Credit Suisse Group AG μετά τις επιβαρύνσεις που αναγκάστηκε να σημειώσει στα αποτελέσματα του γ΄ τριμήνου λόγω της φορολογικής μεταρρύθμισης στις ΗΠΑ.

Στον αντίποδα, διψήφια άνοδο κατέγραψαν τα καθαρά κέρδη της Credit Agricole SA το δ΄ τρίμηνο, ωστόσο δεν κατάφεραν να επιβεβαιώσουν τις εκτιμήσεις των αναλυτών, όπως μεταδίδουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here