Κέρδη καταγράφουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια σήμερα Δευτέρα, ενώ το ενδιαφέρον των επενδυτών επικεντρώνεται στην επικείμενη συνάντηση του Ντόναλντ Ταμπ με τον Βορειοκορεάτη ηγέτη την Τρίτη στη Σιγκαπούρη.

Στο ταμπλό, ο πανευρωπαϊκός European Stoxx 600 ενισχύεται κατά 0,4%, ενώ ο Euro Stoxx 50 κινείται ανοδικά κατά 0,68%.

Στους επιμέρους δείκτες, η Ιταλία ηγείται των κερδών με τον αντίστοιχο χρηματιστηριακό δείκτη FTSE MIB να ενισχύεται άνω του 2% εν μέσω ισχυρής ζήτησης για τις τράπεζες της χώρας, Unicredit και Banco Bpm, οι μετοχές των οποίων κερδίζουν πάνω από 4%.

Στην υπόλοιπη περιφέρεια, ο ισπανικός IBEX κερδίζει 0,99% και ο πορτογαλικός PSI κινείται οριακά πάνω.

Ο γερμανικός Dax ενισχύεται κατά 0,48%, ο γαλλικός CAC καταγράφει άνοδο 0,22% και ο βρετανικός FTSE 100 κινείται ανοδικά κατά 0,43%. Στην Ελβετία ο SMI κερδίζει 0,98%.

Νωρίτερα, μικτά πρόσημα και ήπιες μεταβολές καταγράφονταν στα ασιατικά ταμπλό, ενώ οι αγορές στην Αυστραλία παρέμειναν κλειστές σήμερα.

Στα της συνόδου κορυφής, “απογοητευτικά και κάπως θλιβερά”, χαρακτήρισε η Καγκελάριος της Γερμανίας ‘Αγγελα Μέρκελ τα αποτελέσματα της G7 και συγκεκριμένα την απόσυρση της στήριξης του Προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στο κοινό ανακοινωθέν με ανάρτηση στο Twitter, ενώ τόνισε ότι η Ευρώπη θα απαντήσει με αντίμετρα στην επιβολή δασμών στα προϊόντα αλουμινίου και χάλυβα. Τόνισε ωστόσο ότι η Σύνοδος δεν σηματοδοτεί το τέλος της εταιρικής σχέσης Ευρώπης – ΗΠΑ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here