Σε καθεστώς περιορισμένης χρεοκοπίας τοποθέτησε την Evergrande η Fitch, έπειτα από αθέτηση πληρωμής τη Δευτέρα, εντείνοντας φόβους ότι μία ενδεχόμενη κατάρρευση της θα επηρεάσει ολόκληρο τον κλάδο του real estate με ανυπολόγιστες επιπτώσεις στην κινεζική και στην παγκόσμια οικονομία, παρά το γεγονός ότι οι αρχές της χώρας έχουν καθησυχάσει τις ανησυχίες.

Η Evergrande, η οποία έχει υποχρεώσεις που υπερβαίνουν τα 300 δισεκατομμύρια δολάρια, έχασε την προθεσμία της Δευτέρας για να αποπληρώσει κουπόνια συνολικού ύψους 82,5 εκατ. δολαρίων, ενώ δεν απάντησε στο αίτημα της Fitch για επιβεβαίωση για τις πληρωμές κουπονιών

Η αποτυχία πραγματοποίησης πληρωμών εντός της περιόδου χάριτος είναι σύμφωνη με τον ορισμό της αξιολόγησης «RD» της Fitch, καθώς η εταιρεία πραγματοποίησε αδιευκρίνιστη αθέτηση πληρωμών σε μια σημαντική οικονομική υποχρέωση, ωστόσο δεν έχει ακόμη προχωρήσει σε αίτηση χρεοκοπίας εκκαθάρισης, ή άλλες επίσημες διαδικασίες, και δεν έχει σταματήσει να λειτουργεί, αναφέρει ο οίκος αξιολόγησης.

Υπενθυμίζεται πως τη Δευτέρα η κινεζική κατασκευαστική εταιρεία προχώρησε στην πρώτη αθέτηση οικονομικής υποχρέωσης προς τους κατόχους ομολόγων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here