Τη διανομή μερίσματος 0,268 ευρώ ανά μετοχή, ενέκριναν οι μέτοχοι της ΕΥΑΘ.
Πρόκειται για τη μεγαλύτερη διανομή, στην οποία έχει προχωρήσει η διοίκηση της Επιχείρησης στην διάρκεια της παρουσίας της στο χρηματιστήριο Αθηνών.
Πρόκειται για την διανομή του 70% των καθαρών κερδών του 2019 και αντιστοιχεί σε υπερδιπλάσιο ποσό σε σχέση με αυτό για την χρήση του 2018. Τότε είχε διανείμει 0,126 ευρώ ανά μετοχή.
   Στα 14,65 εκατ. τα μετά φόρων κέρδη για την εισηγμένη, δηλαδή ένα ποσό γύρω στα 5,2 εκατ. € θα μπουν στο ταμείο της ΕΕΣΥΠ με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει για τα έσοδα του Υπέρ-ταμείου, που σχεδόν το σύνολο των κερδών του προέρχεται από έσοδα μερισμάτων από την συμμετοχή του στο μετοχικό κεφάλαιο εταιρειών που βγάζει προς μερική ή πλειοψηφική εκχώρηση.
   Πάντως, ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΑΘ, Ανθιμος Αμανατίδης, από το βήμα της τακτικής γενικής συνέλευσης απηύθυνε πρόσκληση προς την αγορά να επενδύσει στην εταιρεία.
    Τα επενδυτικά έργα, που υλοποιούνται περιλαμβάνουν την κατασκευή επέκτασης εγκατάστασης επεξεργασίας νερού (Θεσσαλονίκης) καθώς και έργα ολοκλήρωσης της σύνδεσης των χαμηλών περιοχών της πόλης. Το τελευταίο project αφορά σε 7 υπο-έργα αποχέτευσης στην περιοχή κατασκευής του συγκοινωνιακού κόμβου Κ16.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here