Πολλαπλές οι συνέπειες των τελευταίων δραματικών εξελίξεων στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Πέραν όλων των άλλων, με αφορμή όσα διαδραματίστηκαν τα τελευταία 24ωρα- σε Τεχεράνη-Τελ Αβίβ- Ουάσιγκτον κ.α επιβεβαιώνεται το πόσο απρόβλεπτες ενδέχεται να είναι οι εξελίξεις στην συνέχεια.

Εν προκειμένω, σε ότι αφορά στα του τουρισμού- αρχή περιόδου ήδη- με διαδοχικές ακυρώσεις πτήσεων.

Ειδικότερα, λόγω της ιρανικής επίθεσης πτήσεις ακύρωσε προς Τελ Αβίβ η Aegean Airlines, προς Αθήνα από Τελ Αβίβ η Wizz Air και προς Ρόδο η Arkia Israel Airlines.

Πολλά κράτη στην περιοχή όπως η Αίγυπτος, η Ιορδανία, το Ιράκ και η Συρία αναγκάστηκαν να κλείσουν χθες τον εναέριο χώρο στην πολιτική κυκλοφορία.

Η αεροπορική εταιρία Emirates Airlines ανακοίνωσε την ακύρωση μερικών πτήσεων της, αλλά και την τροποποίηση της πορείας άλλων πτήσεων, όπως δήλωσε σήμερα ένας εκπρόσωπος της, στον απόηχο της ιρανικής επίθεσης κατά του Ισραήλ.

Προφανώς στο απευκταίο ενδεχόμενο συντήρησης της έντασης σε alert η ευρύτερη περιοχή τίθεται- άμεσα- εκτός ταξιδιωτικού ενδιαφέροντος.

Εμμεσα; ανάλογα με την κλιμάκωση ή εκτόνωση της κρίσης.

Σε κάθε περίπτωση ο κίνδυνος-αναβαθμισμένος, πλέον- συνεκτιμάται σε ότι αφορά και στα τουρισμού (προφανώς όχι μόνο για τον ελληνικό…).

Όπως υπογραμμίζει το Bloomberg, ορισμένες αεροπορικές εταιρείες αλλάζουν δρομολόγιο ή αποφεύγουν προβληματικά σημεία σε μια σειρά αποφάσεων που θα παρατείνουν τους χρόνους πτήσεων και θα αυξήσουν το κόστος των καυσίμων.

Σε αυτές περιλαμβάνονται  οι Qantas Airways Ltd., Singapore Airlines Ltd και Deutsche Lufthansa AG, ενώ η Kuwait Airways είπε ότι εκτρέπει τις πτήσεις μακριά από «περιοχές έντασης».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ