Επιθετικές αγορές, χθες Τρίτη, στη μετοχή της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ με την αγορά να διερωτάται εάν αυτές θα μπορούσαν να αφορούν στην πλευρά του μεγαλομετόχου και διευθύνοντος συμβούλου Γιώργου Περιστέρη.
Αγορές που έγιναν έως +5,15% υψηλότερα, στα 5,31 ευρώ με τους κωδικούς όμως να αγοράζουν από τα τελευταία χαμηλά των 4,915 ευρώ της Παρασκευής 29 Μαρτίου.
Λεπτές, πλέον οι μετοχικές ισορροπίες στον όμιλο με το Reggeborgh Invest να έχει το 21% του μ.κ και με προοπτική να το φτάσει στο 30% δηλαδή διπλάσιο από το υφιστάμενο ποσοστό του Γιώργου Περιστέρη. Το υπόλοιπο της York Capital και των κληρονόμων Κάμπα διαμορφώνεται, αθροιστικά, στο 15% οπότε εύκολα καταλαβαίνει κάποιος τι τρέχει και κυρίως τι παίζεται στην ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.
Αραγε τις τελευταίες ημέρες όντως ο Έλληνας επιχειρηματίας έχει βγει και αγοράζει μετοχές από την «ελεύθερη διασπορά» προκειμένου να ενισχύσει την θέση του, κάτι που κυκλοφορεί στα χρηματιστηριακά γραφεία. Τουλάχιστον αυτό, φέρεται, να τον προέτρεψαν να κάνει δικοί του άνθρωποι. Ομως σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο ο Γ. Περιστέρης θα διακινδύνευε να πάει στην κόντρα με την πανίσχυρη ολλανδική οικογένεια των Wessels.

  • Ανεξάρτητα από την απάντηση εύλογο είναι το ερώτημα εάν η πλευρά Περιστέρη θέλει να ενισχύσει την θέση της γιατί δεν προχωρά σε συζητήσεις με την σύζυγο και κόρη του αείμνηστου Νίκου Κάμπα για το 6% που έχουν στα χέρια τους;

Χρηματιστηριακές πηγές προεξοφλούν πως το 2019 θα είναι χρονιά πολύ ενδιαφερουσών εξελίξεων στον όμιλο.
«Όπως ήταν το 2018 για τον όμιλο ΕΛΛΑΚΤΩΡ», θα συμπληρώσουν ορισμένοι.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here