Ο κλάδος των πιστοποιήσεων στην Ελλάδα αποτελεί μια αγορά της τάξης των 50 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων οι τρεις μεγάλοι (TUV, Austria, TUV Hellas, Eurocert) συγκεντρώνουν περίπου 20 εκατ. ευρώ, ενώ το υπόλοιπο είναι κατακερματισμένο σε μικρότερα σχήματα.

H Eurocert,είναι ένας ανεξάρτητος φορέας επιθεωρήσεων, ελέγχων και πιστοποιήσεων, o οποίος φέτος συμπληρώνει 20 χρόνια λειτουργίας στην Ελλάδα, προσφέροντας πλέον περισσότερες από 50 υπηρεσίες πιστοποιήσεων και ελέγχων, στους ανωτέρω κλάδους.

Είναι πολύ πιθανή η ολοκλήρωση συμφωνίας της  Eurocert, με μεγάλη κινεζική εταιρεία υπεργολαβιών στους βρετανικούς σιδηροδρόμους.

Η Eurocert υλοποιεί ένα φιλόδοξο πενταετές επιχειρηματικό σχέδιο, με σκοπό το διπλασιασμό των μεγεθών της, στο διάστημα 2018-2023.

«Η Eurocert έχει διενεργήσει – σε Ελλάδα και εξωτερικό – πάνω από 40.000 βιομηχανικούς ελέγχους και έχει απονείμει 55.000 πιστοποιητικά», τόνισε χθες ο Γενικός Διευθυντής Γιάννης Καραγιάννης.

Ανοίγεται σε αγορές όπως η Βραζιλία, η οποία παρουσιάζει μεγάλη παραγωγική δυναμική στους τομείς της γεωργικής και κτηνοτροφικής παραγωγής.

  • Επεκτείνεται στην αγορά της Κίνας, πιστοποιώντας ανελκυστήρες βάσει των ευρωπαϊκών προδιαγραφών ασφαλείας, καθώς και εταιρείες κοινωνικής υπευθυνότητας.
  • Αναπτύσσεται στην Ινδία, όπου έχει ιδρύσει θυγατρική, με στόχο την παροχή πιστοποίησης στον τομέα των τροφίμων, καθώς και στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, τομέας στον οποίο αναπτύσσονται και υλοποιούνται σημαντικά επενδυτικά project.
  • Στη  Τουρκία, η Eurocert έχει υποβάλει ήδη τα χαρτιά της, προκειμένου να αναλάβει το έργο της πιστοποίησης των τουρκικών σιδηροδρόμων, με βάση τα ευρωπαϊκά πρότυπα.

Ο Παν. Θεοφανόπουλος Εντεταλμένος Σύμβουλος, εξήγησε ότι με βάση μελέτες, το ΑΕΠ μπορεί να αυξηθεί κατά 0,8% εάν οι πιστοποιήσεις διευρυνθούν και καταστούν βασικό εργαλείο του επιχειρείν. Παράλληλα τόνισε ότι ο κατακερματισμός του κλάδου δε βοηθά στην ανάπτυξή του αλλά και στην εμπέδωση κανόνων διαφάνειας,.

Η Eurocert προχωράει στην ανάπτυξη νέων προϊόντων, με σκοπό τη διεύρυνση των παρεχόμενων υπηρεσιών

• Πιστοποίηση κοινωνικής ευθύνης (ETHOS)
• Εκπαίδευση – πιστοποίηση GDPR – DPO για προστασία προσωπικών
δεδομένων με βάση την ευρωπαϊκή οδηγία
• Smart concept (πιστοποίηση ξενοδοχείων)
• Σήμα Eurocert Tourism (ακτές, yacht, ski, εστιατόρια, managers)
• Πιστοποίηση προορισμού (destination)
• Σήμα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here