Άνοιξε το βιβλίο προσφορών της Eurobank  για την έκδοση senior ομολόγου και στόχο την άντληση 500 εκατ. ευρώ. Το αρχικό επιτόκιο διαμορφώθηκε στο 6,25%.

Ανάδοχοι είναι οι Barclays, Citigroup, Deutsche Bank, Nomura και Société Générale, ενώ το νέο senior preferred ομόλογο της Eurobank αναμένεται να λάβει βαθμολογία Βa1 (θετικό outlook) από τον Οίκο Moody’s, BB- (θετικό outlook) από τον S&P και με BB (σταθερό outlook) από τον Οίκο Fitch.

Πρόκειται για εξαετή τίτλο senior preferred, που δεν μπορεί να ανακληθεί πριν το πέμπτο έτος (6NC5).

Η έξοδος της Eurobank στις αγορές έρχεται σε μία ιδιαίτερα ευνοϊκή συγκυρία για τον ελληνικό τραπεζικό κλάδο.

Τα οικονομικά αποτελέσματα της Eurobank στο εννεάμηνο του 2023 έχουν ως εξής:

• Tα καθαρά έσοδα από τόκους αυξήθηκαν κατά 55,3% σε ετήσια βάση έναντι του εννεαμήνου 2022 και διαμορφώθηκαν σε €1.601εκ., λόγω κυρίως των εσόδων από χορηγήσεις, ομόλογα, παράγωγα προϊόντα και των δραστηριοτήτων στο εξωτερικό.

Το καθαρό περιθώριο επιτοκίου ενισχύθηκε κατά 92 μονάδες βάσης την αντίστοιχη περίοδο και ανήλθε σε 2,70%.

• Τα καθαρά έσοδα από αμοιβές και προμήθειες ενισχύθηκαν κατά 6,2% σε ετήσια βάση και ανήλθαν σε €403εκ., κυρίως λόγω των εσόδων από τις χορηγήσεις, αντιστοιχώντας σε 68 μονάδες βάσης επί του συνολικού ενεργητικού το εννεάμηνο 2023.

• Ως αποτέλεσμα των ανωτέρω, τα οργανικά έσοδα αυξήθηκαν κατά 42,1% σε ετήσια βάση έναντι του περυσινού εννεαμήνου σε €2.004εκ. Τα συνολικά έσοδα αυξήθηκαν κατά 0,5% σε €2.034εκ. το εννεάμηνο 2023.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ