Μια κορυφαία προσωπικότητα, έναν διανοούμενο τραπεζίτη, πρωτοπόρο της κοινωνικής οικονομίας τίμησε σήμερα η διοίκηση της Eurobank, παραθέτοντας γεύμα στον βραβευμένο με νόμπελ Ειρήνης καθηγητή, Muhammad Yunus.

Ο καθηγητής Muhammad Yunus, κάτοχος του Νόμπελ Ειρήνης το 2006, υπήρξε πρωτοπόρος στην προώθηση της οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης μέσα από το θεσμό των μικροπιστώσεων.

Όπως δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας, κ. Φωκίων Καραβίας.»Ο καθηγητής Yunus έδειξε ότι ακόμη και μια μικρή χρηματοδοτική στήριξη, σωστά στοχευμένη, μπορεί να αλλάξει τη ζωή ανθρώπων, κοινοτήτων και κοινωνιών. Αποτελεί δέσμευσή μας η προώθηση της ιδέας των μικροπιστώσεων ως μιας από τις κεντρικές δράσεις κοινωνικής ευθύνης της Eurobank».

Ποιος είναι ο Muhammad Yunus

Ο κ. Yunus, γνωστός ως «ο τραπεζίτης των φτωχότερων από τους φτωχούς» ίδρυσε την Grameen Bank στο Μπαγκλαντές το 1983 και ανέδειξε το θεσμό της μικροπίστωσης ως ένα αποτελεσματικό εργαλείο για την αντιμετώπιση της φτώχειας, μέσω μικρών δανείων με ευνοϊκούς όρους για κατηγορίες επαγγελματιών και πολιτών που αντιμετωπίζουν δυσκολία πρόσβασης σε χρηματοδότηση. Το πολυετές του έργο και η τάση που δημιούργησε ιδρύοντας την GrameenBankκαι ενεργοποιώντας μια παγκόσμια πρακτική που εξαπλώθηκε σε περισσότερες από 100 χώρες, αναγνωρίστηκε με διεθνείς διακρίσεις με κορυφαία το Νόμπελ Ειρήνης το 2006.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here