Τα νέα πακέτα δανείων που πρόκειται να πουλήσει τους επόμενους μήνες θα παρουσιάσει στην επικεφαλής του SSM Ντανιέλ Νουί, την ερχόμενη Δευτέρα, η διοίκηση της Eurobank.

stress test τελείωσαν η διαδικασία εξυγίανσης του χαρτοφυλακίου συνεχίζεται.

Σε πρώτη φάση θα πουληθεί ένα πακέτο ληξιπρόθεσμων καταναλωτικών δανείων και απλήρωτων οφειλών πιστωτικών καρτών συνολικής αξίας 1 δισ Ευρώ.

Αμέσως η Eurobank θα πουλήσει πακέτο δανείων αξίας 2 δισ Ευρώ που αφορούν “κόκκινα” δάνεια μικρομεσαίων επιχειρήσεων που διαθέτουν κάποιες εξασφαλίσεις.

Υπενθυμίζεται ότι η Eurobank έχει ήδη πουλήσει ένα πακέτο “κόκκινων” δανείων ονομαστικής αξίας 1,5 δισ. ευρώ στην Σουηδική εταιρεία Intrum σε τιμή που δεν ξεπερνούσε το 3% της συνολικής ονομαστικής αξίας.

Όσον αφορά τα πακέτο “κόκκινων” στεγαστικών δανείων, η διοίκηση της Eurobank προτού ανακοινώσει την πώλησή του, αποφάσισε να προχωρήσει σε μια τελευταία έκκληση διευθέτησης των οφειλών με τους δανειολήπτες μ’ ένα νέο πρόγραμμα ρύθμισης μακροχρόνιου χαρακτήρα όπου θα λαμβάνεται υπόψιν η εισοδηματική και γενικότερη οικονομική κατάσταση του δανειολήπτη.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here