Η EUROBANK είναι πλέον η μοναδική ελληνική τράπεζα που δραστηριοποιείται στη Σερβία και ήδη εξελίχθηκε στην έβδομη μεγαλύτερη τράπεζά της χώρας, με μερίδιο αγοράς 4,5%.

Οι άλλες τρεις από τις τέσσερις συστημικές τράπεζες της Ελλάδας που δραστηριοποιούνταν στη Σερβία πούλησαν τα παραρτήματά τους  με την μνημονιακή κρίση.

Σήμερα στη Σερβία δραστηριοποιούνται περίπου 30 τράπεζες. Οι περισσότερες είναι παραρτήματα ευρωπαϊκών τραπεζών. Οι αναλυτές εκτιμούν πως ο αριθμός των τραπεζών είναι υπερβολικά μεγάλος για μια χώρα με πληθυσμό μόλις 7 εκατομμυρίων κατοίκων.

Η διευθύνουσα σύμβουλος της EUROBANK Σερβίας κα SlavicaPavlovic έδωσε συνέντευξη στο Reuters με την οποία εκδήλωσε την πρόθεση του Ομίλου για περαιτέρω αύξηση του μεριδίου αγοράς στη Σερβία, χωρίς να αποκλείει και το ενδεχόμενο εξαγοράς.

  • «Η συγκέντρωση του τραπεζικού κλάδου ξεκίνησε πριν από μερικά χρόνια και η τάση αυτή θα συνεχιστεί. Είναι ξεκάθαρο πώς μόνο μεγάλοι παίκτες μπορούν να επιτύχουν επαρκή κερδοφορία»,

ανέφερε στο Reuters η κα Pavlovic, επισημαίνοντας ότι η EUROBANK ανακοίνωσε πέρυσι αύξηση 10% στον δανεισμό και προ φόρων κέρδη ύψους 20 εκατ. ευρώ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here