Ιδιαιτέρως εποικοδομητικό και δημιουργικό ήταν το τριήμερο φεστιβάλ εξαγωγών, Forum -“Go in Thessaloniki” που διοργανώθηκε από τη Eurobank μεταξύ 12 -14 Νοεμβρίου, στο πλαίσιο του προγράμματος επιχειρηματικών αποστολών “Go International” της Eurobank.

Στη διάρκεια του forum, 120 ελληνικές επιχειρήσεις είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με πάνω από 50 ξένους εισαγωγείς από 20 και πλέον χώρες του κόσμου, η πλειονότητα των οποίων είναι πελάτες των 14 τραπεζών-μελών του Trade Club Alliance, του πρώτου Παγκόσμιου Δικτύου Διασύνδεσης Επιχειρήσεων που υποστηρίζεται από τράπεζες και εκτείνεται ήδη σε περισσότερες από 50 χώρες.

Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 3.000 στοχευμένες επιχειρηματικές συναντήσεις (B2B), στις οποίες οι Έλληνες εξαγωγείς διερεύνησαν τις δυνατότητες σύναψης εμπορικών συμφωνιών για τη προώθηση των ελληνικών προϊόντων στις διεθνείς αγορές. Πολλές από αυτές μάλιστα εκτιμάται πως θα αποφέρουν καρπούς σε μεσο-μακροπρόθεσμο ορίζοντα.

Aξίζει να σημειωθεί ότι το Go In Thessaloniki τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εξωτερικών και συν-διοργανώθηκε με τη συντονιστική φροντίδα του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ), σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Εξαγωγέων (ΠΣΕ), τον Σύνδεσμο Εξαγωγέων Κρήτης (ΣΕΚ), τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ) και τον Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here