της Ελενας Ερμείδου

Από μακριά, από την ασφαλιστική αγορά,  ακούγονται κάποιες φωνές  που μας υπογραμμίζουν ότι η Eurobank και η Eurolife θα καθορίσουν το παιχνίδι στην Αγορά. Ήδη χτες το Διοικητικό Συμβούλιο της Eurobank ενέκρινε την απορρόφηση της Grivalia, και η Grivalia από την πλευρά της ενέκρινε την συνένωση των δύο σχημάτων.

Η επιθετική πολιτική της Eurobank μας λένε δεν θα σταματήσει εδώ θα συνεχιστεί.

Έχοντας ήδη ξεφύγει μπροστά από τις άλλες τράπεζες βάζει στόχο να καθαρίσει και να εξυγιάνει το χαρτοφυλάκιο της. Κάποιοι πολύ επιφυλακτικά χωρίς πολλές λεπτομέρειες και χωρίς για την ώρα να έχει επιβεβαιωθεί κάτι, θέλουν να βλέπουν … μορφές συνεργασιών, … συγχωνεύσεις ακόμα και με την Εθνική Τράπεζα.

Στο σημείο αυτό βάζουν και την Eurolife στο παιχνίδι που την θέλουν να ενδιαφέρεται για την Εθνική Ασφαλιστική. Άλλωστε ο Prem Watsa έχει πολλάκις τονίσει ότι ενδιαφέρεται για την Ελλάδα και ότι βλέπει ευκαιρίας εξαγοράς και νέων ασφαλιστικών στην Ευρώπη.

Όσο για τους Κινέζους, οι ίδιοι μας λένε ότι αυτοί ήταν καμένο χαρτί, αφού δεν υπήρχε περίπτωση η Ευρώπη, πρωτίστως και δευτερευόντως οι ΗΠΑ να αφήσουν την Εθνική Ασφαλιστική στα χέρια των Κινέζων.

Η παράταση από την Επιτροπή Ανταγωνισμού στην Εθνική Ασφαλιστική εδόθη, οπότε το έδαφος έχει ανοίξει.

Μέσα στο 2019 αναμένεται ο νικητής του παιχνιδιού.

 

Insuranceworld.gr

…………………………….

Έρχεται το κορυφαίο συνέδριο NPL Summit 2018 για τα κόκκινα δάνεια, με επίτιμο ομιλητή τον Γ. Στουρνάρα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here