Προγράμματα σε επίπεδο Περιφερειών αλλά και μικρομεσαίων προτίθεται να χρηματοδοτήσει η Eurobank προσβλέποντας στα οφέλη του τουρισμού.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος κ. Φωκίων Καραβίας από το βήμα της γενικής συνέλευσης του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, η Eurobank μπορεί να υποστηρίξει πρωτοβουλίες αναβάθμισης τοπικών τουριστικών υποδομών, με:

· Ενημέρωση των Φορέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την διαθεσιμότητα σχετικών ευρωπαϊκών πόρων, μέσω της «Πλατφόρμας Ενημέρωσης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων αποκλειστικά για τους Φορείς Δημοσίου» , η οποία θα είναι σύντομα διαθέσιμη στην ιστοσελίδα της τράπεζας, αποσκοπώντας στην κάλυψη της ανάγκης για αναλυτική ενημέρωση.

· Υποστήριξη των φορέων σε όλα τα στάδια προετοιμασίας και υποβολής αιτήσεων/φακέλων με ειδικούς εξωτερικούς συνεργάτες- συμβούλους που διαθέτουν αυξημένη εμπειρία και τεχνογνωσία.

· Επίσης, η τράπεζα διαθέτει εξειδικευμένη μονάδα συνεργασίας με τους τοπικούς φορείς (Public Sector Banking) για την διερεύνηση σχετικών αναγκών, αναπτυξιακών πλάνων και χρηματοδότησης.

Όπως σημείωσε ο κ. Καραβίας, τα προγράμματα που είναι τώρα ανοικτά (στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014-20) και αφορούν Περιφέρειες, καλύπτονται 100% από πόρους Ευρωπαϊκών Ταμείων και του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, δηλ. δεν απαιτείται συμμετοχή ιδίων κεφαλαίων από τον φορέα. «Είναι μια ευκαιρία που δεν πρέπει να την αφήσουμε ανεκμετάλλευτη», ανέφερε χαρακτηριστικά. «Πέρα όμως από τις νέες επενδύσεις, κάθε μορφής, χρειάζεται διαρκής στήριξη της τουριστικής επιχειρηματικότητας και στις μεσαίες και μικρότερες επιχειρήσεις του κλάδου».  

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here