Η Eurobank, στηρίζει με όλες τις δυνάμεις της την ανάπτυξη και τις επενδύσεις στην Κεντρική Μακεδονία, έναν από τους ισχυρότερους επιχειρηματικούς κόμβους στη χώρα, με παραγωγή που, με στοιχεία 2019, συνέβαλλε κατά 13,7% στο ΑΕΠ.

Σε μια ιδιαίτερη συγκυρία για τη διεθνή και την ελληνική οικονομία, αφουγκράζεται τις πραγματικές ανάγκες όλων των επιχειρήσεων, τις οποίες στηρίζει για να αξιοποιήσουν κάθε διαθέσιμη αναπτυξιακή ευκαιρία μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης & Ανθεκτικότητας (ΤΑΑ), του νέου ΕΣΠΑ, του νέου Αναπτυξιακού Nόμου και άλλων αναπτυξιακών προγραμμάτων. Να σημειωθεί ότι η Eurobank ήταν η πρώτη Τράπεζα που έλαβε έγκριση από το Υπουργείο Οικονομικών για την εκταμίευση της δεύτερης (2ης) δόσης ύψους €200 εκατ. πόρων του ΤΑΑ, έχοντας εξαντλήσει πλήρως την πρώτη (1η) δόση. Η Τράπεζα την τελευταία τετραετία έχει χορηγήσει δάνεια άνω του €1 δισ. χρηματοδοτώντας περισσότερες από 3.200 επιχειρήσεις της περιοχής, με ιδιαίτερη συμβολή και στον ξενοδοχειακό κλάδο που αποτελεί πόλο έλξης ισχυρού επενδυτικού ενδιαφέροντος.

Από τη Δευτέρα, 10.10.22, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας, κ. Γεώργιος Ζανιάς και ο Διευθύνων Σύμβουλος, κ. Φωκίων Καραβίας, συνοδευόμενοι από τους Αναπληρωτές Διευθύνοντες Συμβούλους, κ.κ. Ανδρέα Αθανασόπουλο, Κωνσταντίνο Βασιλείου, Σταύρο Ιωάννου και κλιμάκιο ανώτερων στελεχών, επισκέπτονται μεγάλες επιχειρηματικές μονάδες και πραγματοποιούν στοχευμένες συναντήσεις με εκπροσώπους 30 επιχειρήσεων στην περιοχή, στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης και της ακαδημαϊκής κοινότητας.

Σε αυτό το πλαίσιο συναντήσεις πραγματοποιούνται, μεταξύ άλλων, με τον Υφυπουργό Εσωτερικών, αρμόδιο για θέματα Μακεδονίας – Θράκης, κ. Σταύρο Καλαφάτη, τους Δημάρχους, Θεσσαλονίκης, Λαγκαδά, Ωραιοκάστρου, και Δήμου Δέλτα, κ.κ. Κωνσταντίνο Ζέρβα, Ιωάννη Ταχματζίδη, Παντελή Τσακίρη και Γιάννη Ιωαννίδη, αντίστοιχα, τον Πρύτανη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, κ. Νίκο Παπαϊωάννου, τον Πρόεδρο του Εθνικού Κέντρου Έρευνας & Τεχνολογικής Ανάπτυξης, κ. Δημήτριο Τζοβάρα, τον Διοικητή του Γ’ Σώματος Στρατού, Αντιστράτηγο Σωτήριο Κωστάκογλου, τον Πρόεδρο της ΔΕΘ, κ. Τάσο Τζήκα και τον Πρόεδρο της Ισραηλινής κοινότητας Θεσσαλονίκης, κ. Δαυίδ Σαλτιέλ.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank, κ. Φωκίων Καραβίας, δήλωσε: «Στην Κεντρική Μακεδονία κτυπά η βιομηχανική καρδιά της δυναμικής επιχειρηματικότητας της Βορείου Ελλάδος, μιας περιοχής με κομβική γεωπολιτική θέση, στην οποία δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης ισχυροί διεθνείς επιχειρηματικοί όμιλοι, αναγνωρίζοντας τις τεράστιες δυνατότητες της περιοχής για ανάπτυξη και πρωτοπορία. Σε μια ιδιαίτερα απαιτητική συγκυρία, λόγω εξωγενών πρωτίστως προκλήσεων, εμείς συνεχίζουμε να ενθαρρύνουμε και να στηρίζουμε ΟΛΕΣ τις επιχειρήσεις – μεγάλες, μικρομεσαίες και πολύ μικρές – στην προσπάθειά τους να αξιοποιήσουν στο έπακρο κάθε αναπτυξιακή ευκαιρία που απορρέει και από την επάρκεια πόρων που έχει στη διάθεσή της η χώρα μας. Επιδιώκουμε σταθερά να πρωτοπορούμε στη στήριξη της ελληνικής επιχειρηματικότητας και ως συνεργάτης εμπιστοσύνης να είμαστε δίπλα της για κάθε χρηματοδοτική και συμβουλευτική ανάγκη.».

Χρηματοδοτήσεις άνω του 1 δισ. στις επιχειρήσεις της κεντρικής Μακεδονίας 

Με έμφαση σε κλάδους αιχμής όπως μεταποίησης, τουρισμού – ξενοδοχειακού τομέα, logistics, αγροδιατροφής, ψηφιακής καινοτομίας, βιομηχανίας τροφίμων – ποτών, χημικών, προφίλ αλουμινίου – πλαστικών, λιανικού εμπορίου και Super Markets, «πράσινης» και ανανεώσιμης ενέργειας, ανακύκλωσης, εξόρυξης & επεξεργασίας μαρμάρου, η Eurobank:

– Υλοποιεί παρεμβάσεις άνω των €720 εκατ. κατά την τετραετία 2019 – 2022 στηρίζοντας μεγάλες παραγωγικές μονάδες και ισχυρούς επιχειρηματικούς ομίλους στην περιοχή, έχοντας διαμορφώσει σταθερές και διαχρονικές σχέσεις εμπιστοσύνης με περισσότερους από 185 πελάτες.

Στηρίζει ολιστικά τις μικρότερες επιχειρήσεις. Από το 2019 έχει χορηγήσει 25.000 δάνεια συνολικού ύψους άνω των €2,3 δισ., ενώ έχει χορηγήσει σε περισσότερες από 3.100 μικρομεσαίες επιχειρήσεις και επαγγελματίες, ειδικά της Θεσσαλονίκης και της Χαλκιδικής, νέα δάνεια συνολικού ποσού €348 εκ..

– Διαθέτει, για 12η διαδοχική χρονιά, το ιδιαίτερα ανταγωνιστικό πρόγραμμα Business Banking Τουρισμός, το οποίο μόνο στη Θεσσαλονίκη και τη Χαλκιδική έχουν αξιοποιήσει πάνω από 3.000 επιχειρήσεις από τον ευρύτερο τουριστικό κλάδο . Αντίστοιχα προγράμματα διαθέτει η Τράπεζα για τον αγροδιατροφικό τομέα και τη μεταποίηση.

– Διευκολύνει έμπρακτα την υλοποίηση επενδύσεων με περισσότερα από 800 εξειδικευμένα στελέχη και ειδικές ομάδες, με τη συμμετοχή και τρίτων εταιρειών αναγνωρισμένων στο χώρο τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ