Γράφει ο Τάσος Τσομπανίδης

Κανείς δεν θα μπορούσε να φανταστεί ότι κάτω από τη βυζαντινή καστροπολιτεία του Μυστρά που φέρει ιστορία 750 χρόνων και έγινε κυρίως γνωστή μέσα από την δυναστεία των Παλαιολόγων, θα μπορούσε να βιώσει την απόλυτη χαλαρότητα που θα του  εμπνεύσει η παραμονή στο Εuphoria Retreat.

Η μονάδα άρχισε να λειτουργεί το 2018, υπό την καθοδήγηση της Μαρίνας Εφραίμογλου και έχει ήδη κερδίσει την κατάταξή της σε ένα από τα κορυφαία παγκοσμίως Destination Spa Hotels αφού σε πείσμα του Covid εχει κερδίσει πιστούς επισκέπτες απο όλο τον κόσμο και μάλιστα με σημαντικό χρόνο παραμονής. 

Επίσης. αυτό που κάνει το “Euphoria Retreat” να ξεχωρίζει είναι η ολιστική προσέγγιση με την οποία θα σας αντιμετωπίσουν όλοι οι άνθρωποι της, παρέχοντας συνδυασμό θεραπειών spa, μαθημάτων διαλογισμού, yoga, sound healing, ποιοτικής διατροφής, καθώς και δραστηριοτήτων στην ύπαιθρο μέσα από πεζοπορίες στο πλούσιο σε φύση και ιστορία περιβάλλον της περιοχής. 

Η μονάδα αποτελείται από 45 δωμάτια τα περισσότερα από τα οποία προσφέρουν μία μοναδική θέα στον εύφορο Λακωνικό κάμπο που περιβάλλεται από τις οροσειρές του Ταϋγέτου και του Πάρνωνα. Η «ευφορία», λέξη που δάνεισε το όνομά της στην μονάδα, πηγάζει από την φύση αναδύοντας πέντε επιδραστικά στοιχεία. Μεταξύ αυτών κυριαρχούν τα αρχαϊκά «Γη και Ύδωρ» η «Γιν και Γιανκ» όπως συμβολίζονται από την κινεζική φιλοσοφία. Αυτά τα θεμελιώδη νοήματα δίνουν το στίγμα τους στις τέσσερις εποχές, όπως το καλοκαίρι όπου κυριαρχεί ο φόβος για την ολοκλήρωση και την ένωση προς τα πάνω, συνεχίζουμε με το φθινόπωρο («Εσθήρ» για τους αρχαίους) όπου ως εποχή κυριαρχεί η αλχημεία, δηλαδή το μέταλλο και η αίσθηση για ό,τι έχουμε περάσει. Τέλος, ο ερχομός του χειμώνα μας βρίσκει και πάλι να κυριαρχεί το συναίσθημα του φόβου.

Η ολιστική λοιπόν αυτή φιλοσοφία που διέπει το “Euphoria Retreat”, πηγάζει από την Αρχαία Ελλάδα και έχει να κάνει με την αναζήτηση της πνευματικότητας και μπορεί να οδηγήσει στη δυναμική της βελτίωσής μας. Αυτό ενσωματώνεται στην επικοινωνιακή ταυτότητα της μονάδας που συμπυκνώνεται στην έκφραση «Η ζωή σου, το ταξίδι». 

Ένα ταξίδι που ο στόχος του είναι ο κάθε επισκέπτης να βιώνει την θετική ενέργεια που  απορρέει από τη λειτουργία του. Επίσης, η ιδιοκτήτρια της μονάδας, με αφορμή το αρνητικό αποτύπωμα μας άφησε ο Covid, ετοιμάζεται να προσφέρει το πρόγραμμα “Feel alive again”. Ένα πρόγραμμα διάρκειας 10 ωρών που μεταξύ άλλων θα περιλαμβάνει εξειδικευμένα μαθήματα διαλογισμού, drama therapy και θεραπεία μέσω εικαστικών τεχνών.

Η αρχιτεκτονική των προγραμμάτων Spa που φέρει το όνομα “Euphoria Methods” που πέρα από την γραφή του με αγγλικούς χαρακτήρες  η ερμηνεία του ανάγεται απόλυτα στην ελληνική γλώσσα. Τα προγράμματα αυτά παντρεύουν τις αρχαίες ελληνικές με τις κινεζικές θεραπείες, καθώς και τις επιστήμες με τις φυσικές μεθόδους. Επιλογές που είναι δύσκολο να συναντήσεις παντού καθιστώντας  από τις καλύτερες Destination Spa μονάδες διεθνώς.

Η διάκριση αυτή φέρεται να είναι αντικειμενική, αφού οι υποδομές του Spa μοιράζονται σε τέσσερα  επίπεδα και περιλαμβάνουν την κεντρική πισίνα πλαισιωμένη από έναν μοναδικό θόλο, το ατμόλουτρο (Steam bath), τη θεραπεία με αλάτι, το flotation treatment όπου θα επιπλέετε θεραπευτικά πάνω στον νερό, καθώς και το βυζαντινό hammam το οποίο θα σας το προσφέρει εξειδικευμένος θεραπευτής. Επίσης, μπορείτε να δοκιμάσετε κοσμετολογικές θεραπείες για το πρόσωπο και το σώμα με απόλυτα φυσικά υλικά.

Όσον αφορά στα προγράμματα πλάι στην φύση διακρίναμε την πεζοπορία στην βυζαντινή καστροπολιτεία του Μυστρά με τις εμβληματικές εκκλησίες και τα μοναστήρια που θα σας γυρίσουν επτά περίπου αιώνες πίσω. Επίσης μπορείτε να φθάσετε στην κορυφή του βουνού όπου και δεσπόζει το βυζαντινό κάστρο (διάρκεια απόδρασης περί τις δύο ώρες). Τέλος, μία εναλλακτική διαδρομή μέσα στην φύση έχει προορισμό το σπήλαιο στο οποίο και δεσπόζει η λιτή εκκλησία της «Παναγίας της Λαγκαδιώτισσας» που μαζί με τον πολύ κοντινό καταρράκτη συνθέτουν ένα μοναδικό αρμονικό περιβάλλον. Η διάρκεια περιπάτου με αφετηρία το ξενοδοχείο  υπολογίζεται σε 60 λεπτά.

Στην επωδό αυτής της επίσκεψής σας θα διαπιστώσετε την εξαιρετική ποιότητα της διατροφής η οποία είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ολιστικής φιλοσοφίας του wellness  που εφαρμόζεται στο “Euphoria Retreat”.Εξαιρετικός ο Σεφ ,με βάση τα πιάτα που δοκιμάσαμε σε όλα τα γεύματα της ημέρας, νομίζουμε ότι ικανοποιεί τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους. Όσον αφορά στις υποδομές της μονάδας και πέραν από τους χώρους Spa, θα διαπιστώσετε χώρους με ιδιαίτερη αισθητική και λειτουργικότητα όπως χώρους ξεκούρασης μετά τα Spa,η βιβλιοθήκη και το αναγνωστήριο, καθώς και ένας μεγάλος παραλληλόγραμμος χώρος που χρησιμοποιείται κυρίως από εταιρείες όταν θέλουν να δώσουν μια ποιοτική επιβράβευσή  στα στελέχη τους προσφέροντας τους αυτήν την μοναδική φιλοξενία.

Ολοκληρώνοντας αυτήν την επίσκεψη θα ήταν παράλειψη να μην αναφερθούμε στην ποιότητα του προσωπικού, αλλά και το γεγονός ότι η διοίκηση του ξενοδοχείου στηρίζει την τοπική οικονομία και κοινωνία αφού το μεγαλύτερο μέρος προέρχεται από τον Μυστρά και τις γύρω κωμοπόλεις, ενώ και οι προμηθευτές της μονάδας κυρίως σε υλικά διατροφής προέρχονται από την ευρύτερη περιοχή της Σπάρτης.

Τέλος χρειάζεται να τονίσουμε ότι το κόστος διαμονής είναι μεν ονομαστικά υψηλές, αλλά εάν συνεκτιμηθούν τα οφέλη από τη διαμονή καθώς και των πακέτων spa που θα σας προσφερθούν τότε σταδιακά το “Euphoria Retreat” θα γίνει προσιτό σε περισσότερους. Ήδη σταδιακά αυξάνεται ο αριθμός των Ελλήνων επισκεπτών, αλλά και των οικογενειών που προτιμούν, ολοένα και περισσότερο το resort. 

Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο: 2731306111 

και το site: www.euphoriaretreat.com

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here