Γράφει η «ξενοδόχος»

Μία από τις πολυαναμενόμενες και πολυσυζητημένες επενδύσεις της Αττικής Ριβιέρας μπαίνει στην τελική ευθεία με τη συνεδρίαση του Κεντρικού Συμβουλίου Αρχιτεκτονικής, για την έγκριση της επένδυσης.

O λόγος για την αρχιτεκτονική μελέτη- αναθεώρηση της άδειας δόμησης  στο Συγκρότημα «Αστέρια Γλυφάδας» – Επανάχρηση – Εκσυγχρονισμός ξενοδοχειακής μονάδας 5* δυναμικότητας 400 κλινών, καθώς και στην  αντίστοιχη άδεια δόμησης στο εστιατόριο café bar (πρώην συγκρότημα αποδυτηρίων – café “dreams”) που βρίσκεται στη λεωφόρο Ποσειδώνος, 58, στον δήμο Γλυφάδας. Το project τοποθετείται σε έκταση συνολικής επιφάνειας 271,7 στρέμματα (234, 2 στρέμματα χωρίς το τμήμα αιγιαλού παραλίας) και αναμένεται να λάβει τώρα το ‘’πράσινο φώς’’ και από το ΚΕΣΥΠΟΘΑ που συνεδριάζει σήμερα.

Στην αρχιτεκτονική μελέτη προβλέπεται συνολικά ότι το resort, που θα γίνει στη θέση των παλαιών εγκαταστάσεων, θα έχει 115 δωμάτια, 12 σουίτες και 14 τουριστικές κατοικίες,  2 εστιατόρια, κέντρο spa, εκθεσιακό χώρο, αρχαιολογικοί περίπατοι, χώρους δραστηριοτήτων για παιδιά και εφήβους. Συνολικά οι δομημένοι χώροι είναι κοντά στις 21.000 τ.μ. και όπως αναφέρεται η δόμηση μειώνεται κατά 650τ.μ. και συνολικά η κάλυψη μειώνεται κατά 1900τ.μ.  Οι κολυμβητικές δεξαμενές και τα στοιχεία νερού, από 1560 τ.μ. αυξάνονται σε 3950τ.μ. (κολυμβητικές δεξαμενές) και 400 τ.μ. (στοιχεία νερού).

Η επένδυση από την Ναυσικά Α.Ε. που ‘’τρέχει’’ ο ξενοδοχειακός βραχίονας της Grivalia, του ομίλου Eurobank, έχει εγκριθεί από το Υπουργείο Ανάπτυξης  για την ένταξή της στον τρίτο κύκλο ‘’Γενικής Επιχειρηματικότητας’’, με έναν προϋπολογισμό του επενδυτικού σχεδίου ύψους 43,28 εκατ. ευρώ, ενώ το Δημόσιο θα χορηγήσει φοροαπαλλαγές συνολικού ύψους 4,33 εκατ ευρώ. Οι κατασκευαστικές εργασίες για το έργο έχουν ήδη ξεκινήσει – μάλιστα προ ημερών ο Γιώργος Χρυσικός της Grivalia ξενάγησε τον υπουργό Ανάπτυξης κι Επενδύσεων κ. Αδωνι Γεωργιάδη στο χώρο- με στόχο η πρώτη φάση για τις υποδομές και τις υποστηριστικές εγκαταστάσεις, τους χώρους εστίασης και ψυχαγωγίας, να είναι έτοιμες για τη φετινή θερινή περίοδο και με ορίζοντα το καλοκαίρι του 2022 να λειτουργήσει πλήρως το project κάτω από το brand της αλυσίδας One & Only.

Τι περιλαμβάνει:

Ιδιαίτερα εντυπωσιακή είναι η είσοδος και οι κοινόχρηστοι χώροι ξενοδοχείου: Αποτελεί το κεντρικό κτίριο υποδοχής του συγκροτήματος που στεγάζει reception ολοήμερο εστιατόριο, bar, καταστήματα, παιδικό σταθμό για πολύ μικρά παιδιά, βοηθητικούς χώρους, αλλά και 12 δωμάτια ξενοδοχείου από τα οποία τα 4 είναι προδιαγραφών ΑΜΕΑ. Είναι καμπύλο σε κάτοψη και ένα από τα δύο διώροφα κτίσματα του ξενοδοχειακού συγκροτήματος.

Η πρόσβαση στο κτίριο γίνεται μέσω ενός τεχνητού φυτεμένου λόφου που καταλήγει σε εκτενές στοιχείο νερού στην είσοδο, εισάγοντας στοιχεία του τοπίου στην τελική διαμόρφωση του κτιρίου. Στον εξωτερικό χώρο του κτιρίου και στην πλευρά προς την παραλία διαμορφώνονται καθιστικοί χώροι, υπαίθριες κολυμβητικές δεξαμενές και υπαίθρια bar.

-Bungalows – Επιπλωμένα Διαμερίσματα Ξενοδοχειακού Συγκροτήματος

Πρόκειται για τα 100 αρχικά bungalows τους συγκρότηματος με επιφάνεια 43-49τ.μ.. Αποτελούν ανεξάρτητες μονάδες φιλοξενίας εκτός από δέκα μονάδες που συνενώνονται ανά δύο για να δημιουργήσουν σουίτες. Στο σύνολό τους δημιουργούνται 95 επιπλωμένα διαμερίσματα.

-Βίλλες

Συνολικά 14 ανεξάρτητες κατοικίες στο δυτικό όριο της έκτασης του συγκροτήματος αποτελούν ανεξάρτητες μονάδες, ενεργειακά αυτόνομες, με πρόβλεψη ιδιωτικού υπαίθριου χώρου καθώς και χώρου στάθμευσης αυτοκινήτων για κάθε κατοικία.

-Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων

Προβλέπεται αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, αίθουσα συμβουλίων με τους απαραίτητους υποστηρικτικούς χώρους σε ισόγειο και υπόγειο. Χαρακτηριστικό στοιχείο του κτιρίου είναι το δώμα το οποίο είναι βατό και φυτεμένο στην περίμετρό του.

-Επιπλωμένα διαμερίσματα, δωμάτια ξενοδοχείου και επιπλωμένα διαμερίσματα.

Πρόκειται για 2  μεταγενέστερα τυπικά κτίρια που περιλαμβάνουν  7 κατοικίες 152-199τ.μ και  7 δωμάτια ξενοδοχείου με επιφάνεια 72–75τ.μ. Επίσης, προβλέπεται και ξεχωριστή κατοικία συνολικής επιφάνειας 162τ.μ. που αποτελείται από τρία ανεξάρτητα κτίρια, καθώς και γυμναστήριο, χώροι προσωπικού της προεδρικής σουίτας και υποστηρικτικοί χώροι.

-Κέντρο αναζωογόνησης και ομορφιάς

Περιλαμβάνει, αποδυτήρια, θερμαινόμενη πισίνα, αίθουσες σάουνα και χαμάμ, γυμναστήριο, χώρους θεραπείας, κέντρο αισθητικής και υποστηρικτικούς χώρους. Προβλέπονται φυτεμένα δώματα και φεγγίτες οροφής στη στέγαση, με στόχο την βελτιστοποίηση της επαφής του κτιρίου με το φυσικό του περιβάλλον τόσο εσωτερικά, όσο και εξωτερικά.

-2 Εστιατόρια και χώρος πολλαπλών χρήσεων, εκθεσιακός χώρος

Προβλέπεται η δημιουργία 2 εστιατορίων, bar και  ιδιωτικής λέσχης σε δύο διαφορετικά υπάρχοντα κτίρια. Η γειτνίαση του ενός από τα δύο κτίρια με τον αρχαιολογικό χώρο αποτελεί σημαντικό πόλο ενδιαφέροντος που μπορεί να αξιοποιηθεί μέσω της ανάδειξης του.

-2 Πύλες εισόδου

Διαμορφώνονται 2 πύλες εισόδου με διακριτές χρήσεις, μία για την είσοδο στο συγκρότημα των βιλλών και μία στο κυρίως συγκρότημα.

Σημειωτέον ότι οι διαδρομές για την οδική πρόσβαση στο συγκρότημα και την κυκλοφορία οχημάτων και μικρών ηλεκτρικών αυτοκινήτων, ανασχεδιάζονται με μέριμνα για την προσβασιμότητα ατόμων μειωμένης κινητικότητας σε όλους τους χώρους, προβλέπεται κυκλοφορία ποδηλάτων και νέο δίκτυο πεζόδρομων και διαμορφώνονται δύο αρχαιολογικοί περίπατοι, από το βορειοανατολικό όριο.

Η ανασκαφή περιφράσσεται με τον τύπο περίφραξης που έχει επιλεγεί από το Υπουργείο Πολιτισμού, με υλικά που συνάδουν στην αρχιτεκτονική του τουριστικού συγκροτήματος όπως πέτρα και ξύλο. Επιπλέον, δημιουργούνται δυο υπαίθριοι παιδότοποι.

Σε προέκταση του εκθεσιακού χώρου, δημιουργείται μια αυλή για υπαίθριες καλλιτεχνικές εκθέσεις, το φυσικό ανάγλυφο διατηρείται με μικρές επεμβάσεις στον περιβάλλοντα χώρο των κτιρίων για την εξασφάλιση της ιδιωτικότητας στις μονάδες φιλοξενίας.

Το υπάρχον πράσινο διατηρείται και εμπλουτίζεται με φυτά της Μεσογείου φυτά, προσαρμοσμένα στο τοπικό κλίμα, τον χαρακτήρα της υφιστάμενης βλάστησης, τη γεωμορφολογία, κατάλληλα για τα συγκεκριμένα εδάφη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here