Χθες οριστικοποιήθηκε  η συμφωνία για τη διανομή του Ελληνικού, έπειτα από τις διαπραγματεύσεις που πραγματοποιήθηκαν ανάμεσα στο Υπουργείο Οικονομικών και τη Lamda Development.

Όπως έγραψε το banks.com.gr η  Lamda Develοpment αποκτά δικαιώματα πλήρους κυριότητας στο 30% της έκτασης του πρώην αεροδρομίου και της παραλιακής ζώνης του Αγίου Κοσμά, συνολικής επιφάνειας 6.200 στρεμμάτων.

Βάσει της συμφωνίας, μετά την πάροδο 99 ετών θα περιέλθει στην κυριότητα του Δημοσίου το σύνολο του τουριστικού συγκροτήματος, συμπεριλαμβανομένου το ξενοδοχείου που θα ανεγερθεί στη μαρίνα του Αγίου Κοσμά, καθώς και το mall που σχεδιάζεται να κατασκευαστεί σε παρακείμενη έκταση.

Επιπλέον στον έλεγχο του Δημοσίου θα περιέλθουν εκτάσεις πλησίον της Λ. Βουλιαγμένης, όπου σχεδιάζεται να κατασκευαστούν κτήρια με γραφεία καθώς και εμπορικά συγκροτήματα

Τέλος, το μητροπολιτικό πάρκο και το σύνολο των κοινόχρηστων και κοινωφελών χώρων του ακινήτου, που αντιστοιχούν σε ποσοστό άνω του 70% της έκτασης, θα ανήκουν στο Δημόσιο από την πρώτη ημέρα της περιόδου παραχώρησης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here