Η απόφαση του Πρωτοδικείου άνοιξε το δρόμο. Η Αυστριακή Cetracore Energy κατάφερε επιτέλους να διεισδύσει στην ελληνική αγορά καυσίμων και μέσω αυτής χαίρεται η Ρωσική πετρελαϊκή εταιρεία Rosneft, η οποία ελέγχει το 20% της Cetracore Energy.

To επιχειρησιακό σχέδιο της Cetracore Energy για την νέα 100% θυγατρική της, την  Cetracore Jetoil ΑΕ. προβλέπει haircut 77% στα χρέη, κούρεμα που έχουν ήδη αποδεχθεί οι τέσσερις πιστώτριες τράπεζες αλλά και απομείωση του ομολογιακού δανείου κατά 72,5 εκατ. Ευρώ

Αν και το μέγεθος της Jet Oil έχει συρρικνωθεί σημαντικά –μόλις 96 πρατήρια φέρουν το σήμα της, από ένα δίκτυο 600 πρατηρίων πριν από μερικά χρόνια– και η είσοδος ενός νέου «παίκτη» στην αγορά είναι μια σημαντική είδηση. Ο Πρόεδρος της Cetracore Εnergy, κ. Πετρ Ριστσίνκοφ εξήγησε ότι όλα ξεκινούν από την αξιοποίηση των αποθηκευτικών εγκαταστάσεων της Jet Oil στο Καλοχώρι για την προμήθεια καυσίμων στην αγορά των Βαλκανίων. Από ‘κει και πέρα το businessplan που παρουσίασε η Cetracore Energy για την θυγατρική της, προβλέπει διπλασιασμό των πρατηρίων υπό το σήμα της Jetoil, επέκταση στη χονδρική και εξαγωγές σε βαλκανικές χώρες.

Η θυγατρική θα προμηθεύεται το 80% των πρώτων υλών από την Cetracore.

Τον πρώτο χρόνο λειτουργίας η εταιρεία προβλέπει έσοδα 488 εκατ. ευρώ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here